10 lucruri pe care să le faci duminică pentru a avea o săptămână mai bună și mai productivă!

Pentru a avea o săptămână cât mai productivă este important să faci anumite lucruri încă de duminică.

10 lucruri pe care să le faci duminică pentru a avea o săptămână mai bună și mai productivă!
10 lucruri pe care să le faci duminică pentru a avea o săptămână mai bună și mai productivă!

Pentru a-ți face viața cât mai ușoară, dar și pentru a te pregăti pentru o nouă săptămână, există anumite lucruri pe care ar trebui să le faci în fiecare duminică. Chiar dacă e ultima zi de weekend și nu prea vrei să-ți ocupi cu astfel de lucruri, într-un final o să-ți prindă foarte bine.

1. Revizuiește ce ai făcut săptămâna trecută

Vezi ce ai făcut săptămâna trecută. Ce sarcini ai reușit să îndeplinești și ce nu. Acest lucru este atât de important pentru productivitate. În plus, dacă știi deja cât de bine ai reușit sau nu să te descurci, te va ajuta să vii cu un nou plan de acțiune. Și vei încerca să găsești noi modalități de organizare pentru a îndeplini și mai multe obiective.

2. Setează-ți două trei obiective pentru săptămâna viitoare

Probabil că ai câteva obiective pentru an sau poate chiar pentru lună, dar având 2-3 obiective săptămânale te va ajuta să îți păstrezi concentrarea și să alegi care sunt cele mai importante priorități pentru tine. Acest lucru ar trebui să devină un obicei, dacă îți dorești să obții productivitate.

3. Fă-ți o listă cu ce ai de făcut

Odată ce ți-ai stabilit cele 2-3 obiective pentru următoarea săptămână, fă-ți o listă de sarcini, inclusiv cu cele pe care le ai de îndeplinit pentru a-ți îndeplini obiectivele stabilite. Totuși, nu adăuga prea multe lucruri.

4. Notează-ți lucrurile sau întâlnirile importante

Dacă nu ai făcut-o deja, duminica este un moment excelent pentru a vedea care sunt cele mai prioritare lucruri pentru următoarea săptămână, dar și dacă ai întâlniri importante la care ar trebui să participi.

În acest fel nu există surprize neașteptate, nu pierzi evenimentele sau programările la medic, spre exemplu.

5. Ocupă-te de acele lucruri pe care nu ai apucat să le faci

Ai stabilit că mergi la cumpărături sau că mergi în vizita la cineva, dar nu ai reușit, atunci duminica este momentul potrivit pentru acest lucru.

 10 lucruri pe care să le faci duminică pentru a avea o săptămână mai bună și mai productivă!
Foto: pixabay.com

6. Pregătește mâncarea și planul de mâncare

Prepararea mesei poate fi o opțiune excelentă pentru tine. Practic, pregătești mese sănătoase înainte pentru următoarele două zile și le ții la frigider. Așa câștigi niște timp pentru a face altceva la începutul săptămânii.

De asemenea, pentru a nu ajunge în situația în care să nu mai știi ce feluri de mâncare ar trebui să mai faci în timpul săptămânii, poți să stabilești de duminică. Așa știi din start ce ai de pregătit și te asiguri și că ai toate ingredientele necesare.

7. Planifică-ți activități relaxante pentru următoarea săptămână

Oricât de agitată și încărcată urmează să fie săptămâna următoarea, asigură-te că găsești timp și pentru a te relaxa. Și deși, s-ar putea ca în acest moment majoritatea activităților să se întâmple în casă, tot trebui să decizi ce o să faci. Poți citi o carte, să te uiți la un film sau să te joci cu cei mici. Ceva care să te facă să iei o pauză și să nu te mai gândești doar la muncă și la câte lucruri ai de făcut. Ai nevoie de acele activități distractive pentru reîncărcare, astfel încât să poți fi mai productiv.

8. Creează un plan de antrenament

Chiar dacă stai mai mult în casă, tot trebuie să faci mișcare, pentru că o să te ajute să te simți mai bine fizic și mental. Un antrenament de dimineață îți poate schimba într-adevăr ziua, făcându-te să te simți mult mai plin de energie. Găsește câteva aplicații sau filmulețe pentru a te pregăti de antrenament.

9. Relaxează-te și reîncărcați bateriile

Apropo de reîncărcare, duminica este o zi bună pentru a o face. Deci nu pierde prea mult timp cu celelalte activități de făcut astăzi. Fă-ți timp pentru a te distra cu familia sau prietenii. Găsește activități care să te relaxeze.

10. Mergi în pat mai devreme

Dacă vrei să te trezești pentru a-ți face antrenamentul și a te pregăti cum trebui pentru o zi de luni, trebuie să o faci și să termini înainte ca oricine altcineva să se trezească. Dar trebuie să începi cu o seară înainte.

Acest lucru înseamnă că duminica seara mergi la culcare devreme, astfel încât să ai timp să te odihnești suficient pentru o zi de luni și să ai un început de săptămână productiv.