Au trecut doar două săptămâni de la începerea anului școlar, căci autoritățile deja ia în calcul varianta de a trece în sistemul online. Din nefericire, cazurile infectate cu Covid-19 explodează de la o zi la alte, astfel pe lângă obligativitatea certificatului verde, dar și a noilor restricții, școlile sunt tot mai aproape să se închidă. Anunțul alarmant făcut de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Pe data de 13 septembrie, în România s-au deschis atât școlile, cât și grădinițele. După ce anul trecut școala online le-a cam dat bătăi de cap celor mici, atât școlarii, cât și părinții lor, au tot sperat că lucrurile vor merge ca pe roate în ceea ce privește școala în format fizic. Din nefericire, în urmă cu scurt timp, fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut un anunț alarmant cu privire la funcționarea școlilor, în urma numeroaselor cazuri infectate cu Covid-19 înregistrate.

Știm cu toții că tulpina Delta face ravagii pe zi ce trece, astfel cu doar câteva zile în urmă, mai mult localități au trecut deja în scenariul roșu, chiar și la carantină. Din nefericire, tot mai multe școli au trecut deja în sistem online, iar în urmă cu scurt timp, Vlad Voiculescu a afirmat că 100% toare școlile vor trece în online începând de săptămâna viitoare.

„Toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii. În ciuda parangheliilor care sunt încă permise în București, toate culminând cu congresul PNL cu 5000 de oameni de ieri, părinții de copii de școală din București #trebuiesăștie că șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100 %.”, a mărturisit Vlad Vociulescu.

Totodată, au apărut tot mai multe controverse de când s-au deschis școlile și grădinițele în țara noastră. Unii dintre părinți sunt îngrijorați, deoarece copiii lor s-ar putea infecta cu noul coronavirus, chiar dacă poartă masca de protecție în unitățile școlare.

În urma acestui anunț îngrijorător, Vlad Voiculescu a ținut să precizeze că toate spitalele sunt în acest moment pline, astfel a transmis și un mesaj empatic, astfel îndeamnă toată populația să aibă grija de sănătatea lor, indiferent de ce măsuri o să introducă din nou guvernul.

„Aveți grijă de sănătatea voastră și a copiilor voștri, indiferent de ce măsuri introduce sau amână din nou, în mod iresponsabil, guvernul! Toate spitalele – inclusiv cele pentru copii – sunt pline!” – a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.