3 sfaturi de urmat pentru o relație echilibrată. Secretele mariajului perfect

O căsnicie fericită presupune multă muncă din partea ambilor parteneri

Specialiștii spun că o relație armonioasă presupune un mix de ingrediente: interese comune, echilibru, atracție fizică și completare reciprocă. Calitatea unei relații de cuplu se întreține, iar la acest proces trebuie să participe ambele persoane.

Mulți se întreabă cum pot menține flacăra iubirii aprinsă și după câțiva ani de relație. Cel mai important lucru, înainte de a încerca să lupți pentru durabilitatea căsniciei este ca dorința să fie reciprocă.

Dacă doar unul dintre parteneri luptă pentru o relație armonioasă și sănătoasă, eforturile depuse sunt, cu siguranță, în zadar. Este foarte important ca soții să aibă perspective comune. Astfel, lucrurile devin deja mai simple, iar dacă este ceva de reparat la acea relație, tot procesul va fi mai ușor.

Ce sfaturi trebuie să urmezi pentru păstrarea armoniei în cuplu?

1. Comunicarea

Pare un sfat clișeic, toți îl știu in teorie, dar nu prea mulți îl pun și în practică. Deși pare banal, este cel mai important și eficient. Nimeni nu are capacitatea de a citi mințile celor din jur. De aceea, cel mai bine este să ii comunici partenerului tău tot ce te neliniștește.

Spune-i cum te simți. Acest lucru nu te face vulnerabil/ă. Ba mai mult, va spori încrederea reciprocă, și veți putea comunica deschis pe viitor. Discuțiile trebuie să aibă loc într-o manieră civilizată, fără să îți faci perechea să se simtă stanjenită.

Este important să expui problemele din timp, nu să lași să se adune și să treacă nerezolvate. Asta va face și mai rau relației voastre.

2. Timpul petrecut împreună, singuri devine o prioritate

Este foarte important să îi arăți partenerului tău că este o prioritate pentru tine. Tot mai ocupați, oamenii sunt tot mai focusați pe statutul profesional și încep să își neglijeze jumătatea.

Stabiliți o zi în care să faceți o activitate numai voi doi. Poate în fiecare marți seară vă uitați la un film împreună, iar această activitate va rămâne un obicei săptămânal.

3. Impunerea unor bariere părinților și rudelor

Știm cu toții că ce e mult, strică. Implicarea membrilor familiei în relația voastră trebuie să se facă în doze mici. Nu este cel mai plăcut atunci când soacra vă vizitează foarte des și începe să dea indicații despre cum să rezolvi treburile casei sau cum să ai grijă de copii.

În aceste situații, echilibrul familial se perturbă. De aceea, indicat este ca fiecare să își stabilească aceste limite de la început.