4 măști de îngrijirea a tenului pe care le poți face acasă. Pielea ta o să arate mult mai bine!

În cazul în care vrei să încerci ceva nou pentru îngrijirea tenului, atunci ar trebui să pui pe listă aceste patru măști pentru față pe care le poți face acasă.

4 măști de îngrijirea a tenului pe care le poți face acasă. Pielea ta o să arate mult mai bine!
4 măști de îngrijirea a tenului pe care le poți face acasă. Pielea ta o să arate mult mai bine!

Foarte multe femei au început să acorde mult mai multă atenție ritualului de ingrijire. Și chiar dacă vizitele la salon s-au mai redus în această perioadă, nu înseamnă că procesul de îngrijire ar trebui întrerupt.

Mai ales nu când există tot felul de creme, tratamente și măști care pot fi folosit chiar în confortul propriei case. De aceea una dintre cele mai bune metode de îngrijire, reîmprospătare și hidratare a tenului sunt măștile de îngrijire pe care le poți face chiar tu, dacă ai tot ce îți trebuie.

Ingredientele naturale folosite la prepararea acestor măști nu numai că îți ajută instant pielea, dar o lasă suplă și strălucitoare. Iată deci un ghid pentru cele patru măști pe care le-ai putea încerca în sezonul rece.

Lemn de santal și apă de trandafiri

Pudra de lemn de santal în forma sa cea mai pură este o binecuvântare pentru pielea ta. Se știe că că ajută la eliminarea celulelor moarte, îți luminează pielea și p ajută să devină mult mai strălucitoare. Iar prin adăugarea câtorva linguri de apă de trandafiri peste această pudră poți obține o cască care o să îți lase tenul mult mai reîmprospătat.

 4 măști de îngrijirea a tenului pe care le poți face acasă. Pielea ta o să arate mult mai bine!
Foto: beautypackaging.com

 Masca cu lapte de migdale

Migdalele se numără printre cele mai folosite ingrediente și se găsesc chiar și mărcile de lux de îngrijire a pielii. Deci, în mod categoric au câteva beneficii pentru ten. Iar atunci când sunt amestecate cu lapte, aceste beneficii sunt amplificate în continuare. De fapt acest tip de amestec este foarte hidratant, de aceea este indicat să fie folosit mai ales în sezonul rece. Tot ce ai nevoie pentru obținerea aceste măști sunt două-patru migdale pe care la zdrobești și mai apoi peste aceste adaugi o lingură de lapte. Amesteci până când obții o pastă omogenă pe care mai apoi ți-o aplici pe ten. O lași să acționeze pentru 15 minute după care o dai jos.

Masca cu banane și miere

Banana este un fruct care este foarte benefic pentru organism. Este bogat în vitamina C și ajută la controlul excesului de ulei sau sebum. Pentru a obține masca de care ai nevoie ia jumătate de banană, peste care adaugă o lingură de miere. Când amestecul este gata aplică-l pe față și lasă-l pentru 10 minute. O să te ajute să obții un ten strălucitor.

Masca cu castravete și mentă

Castravetele are de asemenea, numeroase beneficii. Este bogat în vitamina A și C, și are o cantitate mare de antioxidanți. De asemenea, este excelent dacă vrei să îți reîmprospătezi pielea. Se amestecă castravetele răzuit cu câteva frunze de mentă pisate mărunt. Acest tip de mască te ajută să reduci efectele îmbătrânirii, deoarece ajută pielea să producă mai mult colagen.