4 tehnici japoneze care îți vor schimba viața. Japonezii sunt cei mai bine organizați și eficienți oameni!

Dacă îți dorești să faci câteva schimbări privind modul de organizare, atunci aceste tehnici japoneze s-ar putea să te ajute.

4 tehnici japoneze care îți vor schimba viața. Japonezii sunt cei mai bine organizați și eficienți oameni!
4 tehnici japoneze care îți vor schimba viața. Japonezii sunt cei mai bine organizați și eficienți oameni!

Japonezii se numără printre cei mai bine organizați și eficienți oameni. Nu numai că sunt extrem de atenți la micile detalii, dar au și cele mai bune soluții pentru orice. Cei mai probabil dacă ai nevoie de un anumit obiect pentru a-ți ușura viața, japonezii îl au deja.

În cazul în care îți dorești să te organizezi mai bine și să ai un trai mai simplu și mai bun, poți încerca aceste patru tehnici japoneze. Dacă începi să le pui în aplicare stilul tău de viață se va îmbunătății considerabil.

1. Terapia cu apă

Terapia japoneză a început să câștige destul de multă atenție din partea celor care își doresc să adopte un stil de viață mai sănătos. Potrivit acestei metode, trebuie să te asiguri că bei 1-2 pahare de apă (la temperatura camerei) în fiecare zi, imediat cum te-ai trezit. După care trebuie să aștepți cel puțin 30-45 înainte de a mânca.

De asemenea, pe lângă această metodă japonezii au grijă să meargă cât mai mult pe jos pentru a-și stimula metabolismul, fac gargară cu apă caldă și sare înainte de a se pregăti de somn și au grijă de fiecare dată să își mestece mâncare foarte bine.

2. Tehnica lui Kaizen

Această tehnică are scopul de a te ajuta să-ți depășești lenea și să faci cât mai multe lucruri. „Kai” înseamnă schimbare și „Zen” înseamnă înțelepciune. Această metodă inteligentă a fost ideea lui Masaaki Imai. Kaizen este un „principiu de un minut”. Ai voie să faci un anumit lucru care te-ar putea distrage timp de un minut. Spre exemplu, când ai foarte multă treabă, dar vrei să vezi ce mai este nou pe rețelele de socializare, poți verifica pentru un minut.

Ideea este de a elimina senzația de oboseală și nemulțumire asociată cu faptul că ai multe lucruri de făcut. După un minut, vei avea acea senzație că ai luat o scurtă pauză și îți poți continua treaba mai departe.

4 tehnici japoneze care îți vor schimba viața. Japonezii sunt cei mai bine organizați și eficienți oameni!
 Foto: pixabay.com

3. Arta de economisire banilor sau Kakeibo

Kakeibo se traduce prin „registru financiar al gospodăriei”. A fost inventat de o femeie pe nume Hani Motoko (cunoscută și pentru faptul că a fost prima femeie jurnalist din Japonia).

Este o abordare simplă, dar foarte eficientă pentru a gestiona banii. Cu ajutorul acestei metode poți ține o evidență a veniturilor și cheltuielilor. De asemenea, presupune și să răspunzi la câteva întrebări pentru a înțelege dacă ar trebui să cumperi anumite lucruri.

  • Pot trăi fără acel obiect?
  • Îmi permit să-l achiziționez?
  • Îmi este folositor?
  • Am unde să îl pun sau la ce să-l folosesc?
  • Cum mă simt astăzi?
  • Cum o să mă simt dacă îl cumpăr?

Această metodă te va ajuta să îți dai seama care sunt „nevoile” și „dorințele” tale și te va opri din a cumpăra acel lucru doar din impulsivitate. Dacă ești conștient de cheltuielile tale, vei putea economisi mai mult.

4. Metoda de organizare KonMari

Marie Kondo a devenit foarte populară după ce a început să împărtășească metodele ei de organizare.

Metoda KonMari presupune să pui toate obiectele într-un singur loc. Al doilea pas este să păstrezi doar lucrurile care îți oferă bucurie și să scapi de cele care nu o fac. De asemenea, potrivit lui Kondo înainte de a le arunca trebuie să le mulțumești pentru serviciul lor. Și nu în ultimul rând pentru articolele pe care le-ai păstrat încearcă să găsești cele mai bune spații de depozitare.