Un mediu de lucru toxic este unul în care domină disfuncția și neînțelegerile, dar în care există o serie de semne care te pot anunța că a venit timpul să ieși dintr-o asemenea situație neplăcută.

De exemplu, stresul cronic, suprasolicitarea și bârfele sunt semne că locul de muncă ar putea fi dăunător. Motiv pentru care sănătatea ar putea fi afectată.

1. Depresia

Potrivit Mental Health America, depresia se numără printre primele trei probleme de la locul de muncă pe care le întâmpină angajații. Și de foarte multe ori nu-și dau seama că se confruntă cu această problemă. Mai mult decât atât, din cauza jobului ar putea ajunge să nu caute ajutor.
Cel mai adesea ei se pot confrunta cu tristețe, pierderea interesului, iritabilitate, dureri de cap, dificultăți de concentrare, sentimente de vinovăție și alte emoții care le afectează grav sănătatea.

2. Anxietate

Teama continuă poate duce la apariția anxietății, care poate fi destul de greu de gestionat. Anxietatea chiar îl poate împiedica pe angajat să-și mai facă treaba și s-ar putea confrunta cu îngrijorare excesivă, senzație de nervozitate, etc. Anxietatea poate duce la apariția gândurilor negative, reacții exagerate și incapacitatea de a îndeplini sarcinile.

3. Stres

La fiecare job este posibil să apară anumite situații stresante sau greu de gestionat. Însă în cazul unui loc de muncă toxic, stresul apare mult mai frecvent. Motiv pentru care angajații se pot confrunta cu o scădere a performanței, ceea ce face ca întreaga situație să fie și mai greu de gestionat.

5 efecte dăunătoare care apar atunci când muncești într-un mediu de lucru toxic!

4. Oboseala

În cazul în care te simți obosit tot timpul, deși te odihnești, acest lucru se întâmplă mereu când  trebuie să lucrezi într-un mediu foarte toxic. Problema este că atunci când ești pus în situația de a lucra  sub o astfel de presiune, de foarte multe ori s-ar putea să te confrunți cu lipsa somnului și chiar cu insomnie.

Când o persoană suferă de oboseală excesivă își poate pierde interesul sexual, ajunge să refuze să mai interacționeze cu cei din jur și se izolează. De asemenea, din cauza oboselii pe care ar putea ajunge să o resimtă poate avea probleme cu stomacul, dar și migrene, printre altele. Mai mult decât atât, oboseala poate duce la apariția epuizării.

5. Probleme de sănătate

Când se nimeresc să lucreze într-un mediu de lucru ostil, mulți oameni ajung să se simtă destul de rău. Acestă combinație de stres și oboseală, poate provoca o scăderea a imunității, așa că organismul devine mai susceptibil la boli.