5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci imediat ce te-ai trezit. Îți vei distruge întreaga zi!

Există anumite activități cu care dacă îți ocupi dimineața pot ajunge să îți distrugă productivitatea pe tot parcursul zilei.

5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci imediat ce te-ai trezit. Îți vei distruge întreaga zi!
5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci imediat ce te-ai trezit. Îți vei distruge întreaga zi!

Dacă vreodată ai simțit că ziua ta a trecut și n-ai făcut nimic, înseamnă că poate ți-ai ocupat timpul cu anumite lucruri care au ajuns să te distragă. Iar cel mai periculos moment al zilei pe care îl poți pierde este dimineața.

Dacă îți începi ziua ocupându-te de lucruri nu tocmai potrivite, probabil pe parcursul zilei vei ajunge să te simți lipsit de energie, motivație și s-ar putea să nu mai poți îndeplinii toate sarcinile.
Totuși există anumite obiceiuri la care ar trebui să renunți dimineața.

Te plângi de absolut orice

Foarte mulți oameni nu-și dau seama că gândurile sau conversațiile negative îi pot influența ore în șir. Dacă îți începi ziua plângându-te de job, partner, familia sau de toate lucrurile pe care le ai de făcut, vei avea acea dispoziție negativă. În plus îți va fi destul de greu să te concentrezi cu adevărat pe ceea ce ai de făcut. Ceea ce nu este ceva de dorit dacă ți-ai propus să îndeplinești anumite obiective.

Începi imediat munca

Dimineața este momentul perfect pentru a avea grijă de sănătatea ta și de te pregăti mental pentru o nouă zi. Sunt puțini cei care își fac timp să se ocupe și de propiile nevoi. Și chiar dacă nu este indicat să începi munca imediat. Nu înseamnă că trebuie să îți petreci timpul în pat. Ridică-te cu 30 de minute mai devreme și fă ceva bun pentru corpul, sufletul și mintea ta.

  5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci imediat ce te-ai trezit. Îți vei distruge întreaga zi!
Foto: pixabay.com

Pierzi timpul luând prea multe decizii

Cea mai sigură metodă de a-ți irosi energia dimineața este să începi să iei prea multe decizii imediat după ce te-ai trezit. Fie că iei decizii legate de ce ar trebui să mănânci sau de muncă și lista poate continua. Cu toate că aceste decizii s-ar putea să nu pară deosebit de provocatoare, ele însumează o cantitate enormă de energie. De aceea este necesar să înveți să nu-ți mai pierde timpul.

Apeși butonul de amânare al alarmei

Cu toate că atunci când apeși butonul de amânare ai putea să simți că îți faci o favoare. În realitate îți faci mai mult rău, decât bine. Dacă amâni, o să ai mai puțin timp pentru lucrurile importante. În plus, practic dai greș încă din prima parte a zilei. Amânarea alarmei nu numai că îți va provoca foarte mult stres, dar te va face și să-ți pierzi motivația. De asemenea, îți dai peste cap întregul program.

Te lași distras de social media

Dacă verificarea rețelelor de socializare face parte din rutina de dimineață, trebui să știi că nu faci decât să-ți distrugi concentrarea. Și acest lucru este valabil și în cazul verificarii știrilor și a emailurilor.

Faptul că stai atât de mult pe internet te poate costa mai mult timp și energie decât ți-ai putea da seama. În cazul în care chiar trebuie să verifici rețelele de socializare, asigură-te că vezi lucruri care să te facă să te simți mai bine.