6 greșeli vestimentare pe care le faci și care te fac să arăți mai în vârstă!

Oricât de bine ți-ai dori să te îmbraci ai putea ajunge să faci anumite greșeli vestimentare fără ca măcar să-ți dai seama.

6 greșeli vestimentare pe care le faci și care te fac să arăți mai în vârstă!
6 greșeli vestimentare pe care le faci și care te fac să arăți mai în vârstă!

„Îmbrăcă-te pentru a impresiona”. Dacă aceasta este mantra pe care o urmezi, trebuie să știi că dacă vrei să impresionezi cu adevărat trebuie să îți iei haine care să ți se potriveasacă. Foarte multe femei fac greșeala de a purta articole vestimentare care nu numai că le pot îmbătrâni, dar le pot face să pară că au câteva kilograme în plus. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli.

1. Porți negru din cap până-n picioare

Acesta este una dintre greșelile grave. Negrul poate, fără îndoială, poate să te facă să arăți elegantă și sofisticată. Dar dacă nu vrei să pară că ai câțiva ani în plus, renunță să mai porți această combinație.

Negrul poate crea un contrast profund cu culoarea pielii, evidențiind astfel defectele, cum ar fi ridurile și cearcănele. Deci, asigură-te că la ținuta ta ta adaugi accesorii sau elemente vestimentare care să aducă un strop de culoare.

2. Porți haine cu o mărime mai mare

S-ar putea ca acum în perioada sărbătorilor să alegi haine cu o măsură mai mare din dorința de a ascunde că te-ai îngrășat.  Dar cumpărarea hainelor cu un număr mai mare decât mărimea ta obișnuită poate, de fapt, să te facă să pari mai mare decât ești, adăugând volum acolo unde nu ai nevoie. Așadar, asigură-te că alegi întotdeauna haine potrivite pentru tine.

6 greșeli vestimentare pe care le faci și care te fac să arăți mai în vârstă!
Foto: weheartit.com

3. Fustele lungi

Oricât de mult le-ai iubi, ia în considerare să nu le porți după ce ajungi la sfârșitul anilor 20. Fustele lungi adaugă mult volum, creând iluzia că s-ar putea să fi luat în greutate în partea inferioară și că nu ai picioarele la fel de conturate ca pe vremuri. Pentru a evita această probleme, poartă fuste mai scurte, dar nu prea exagerate, totuși.

4. Nu cumperi haine potrivite pentru vârsta ta

Oricine își dorește să arate mult mai tânăr decât vârsta reală. Dar nu este o scuză să cumperi haine care nu sunt potrivite pentru vârsta ta. Când faci asta, ajungi să arăți mult mai în vârstă decât ești, întrucât contrastul dintre vârsta ta și hainele pe care le porți devine prea evident.

5. Alegi greșit pantofii

Acesta este un alt lucru pe care l-ai putea face greșit. Și deși s-ar putea să fii tentată să alegi o pereche de pantofi la modă, trebuie să te oprești. Cel mai bine alege o pereche de pantofi care să se potrivească cu hainele, vârsta și greutatea ta.

6.  Eșarfa de mătase

Cu excepția cazului în care nu participi la o petrecere cu tematică retro, lasă eșarfa de mătase să rămână în dulap. Este adevărat că să-ți pui o eșarfă la gât era la modă în anii 60. Și în cazul în care această modă nu are o revenire, purtarea unei eșarfe te poate face să pari foarte demodată.