6 sfaturi esențiale pentru a putea începe să-ți reconstruiești viața după divorț!

Nimeni nu-și dorește să ajungă la un divorț, însă dacă se întâmplă acest lucru trebuie să ai în minte că nu este sfârșitul.

6 sfaturi esențiale pentru a putea începe să-ți reconstruiești viața după divorț!
6 sfaturi esențiale pentru a putea începe să-ți reconstruiești viața după divorț!

Reconstruirea vieții după divorț nu este o treabă ușoară, dar nici imposibilă. Important este să accepți ceea ce s-a întâmplat și să începi să te gândești la o nouă ta viață.

1. Dă-ți voie să jelești

Este inevitabil să nu te simți furioasă și supărată. Și deși s-ar putea să încerci să ascunzi ce simți cu adevărat, este foarte important să-ți dai voie să jelești. Este important să accepți durerea și să înțelegi ce ți se întâmplă pentru a putea trece peste. Acest pas este foarte dureros, dar foarte necesar în acest proces de vindecare.

2. Ține minte că ești o supraviețuitoare, nu o victimă

Durerea își are locul său și trebuie acceptată. Dar poate exista o linie fină între mâhnire și faptul că începe să-ți fie milă de tine. Reconstruirea vieții după divorț este o testare constantă a propriilor limite. Totuși, trebuie să înveți să nu lași divorțul să te definească. Este un lucru care ți s-a întâmplat, dar nu este un capăt de drum.

3. Nu mai încerca să schimbi ceea ce nu poate fi schimbat

Acum că lucrurile au ajuns la un final, începi să analizezi și să cauți unde ai fi putut tu să greșești. Însă chiar și așa există lucruri pe care nu le poți schimba niciodată. Nu poți schimba trecutul, dar poți pune bazele unui nou viitor. Deci în loc să încerci să găsești cine este de vină, mai bine te concentrezi pe îmbunătățirea ta.

6 sfaturi esențiale pentru a putea începe să-ți reconstruiești viața după divorț!

4. Rămâi conectată cu prietenii și familia

Divorțul poate aduce atât de multă negativitate – jenă, rușine, tristețe, dezamăgire, depresie. Poate fi foarte tentant să te izolezi de lume și să încerci cu disperare să găsești răspunsuri. Tocmai de aceea trebui să păstrezi legătura cu persoanele importante și care ți-au fost mereu aproape. O să te ajute și acum să depășești acest moment dificil.

5. Acceptă schimbările financiară

Este una dintre realitățile urâte ale divorțului. Resursele care odinioară susțineau o casă și un stil de viață s-au împuținat. Acesta este momentul în care să-ți regândești prioritățile. Mai ales că această schimbare financiară poate să nu fie comodă însă chiar și așa nu ai voie să te demoralizezi.

6. Învață să fii sigură

Nu înseamnă că nu mai trebuie să accepți să ieși cu nimeni, însă în această nouă realitate pentru o perioadă ești singură. Așadar, folosește acest timp pentru a te redescoperi. Vezi ce ai vrea să faci. Apucă-te să faci ceva ce îți doreai de mult, dar nu ai avut timp sau curaj. Apără-te pe tine. Și învață să fii propriul tău cel mai bun prieten.

Reconstruirea vieții după divorț este un proces continuu. Însă nu este imposibil de dus la final. Trebuie doar să ai voință și răbdare.