Încrederea în sine nu este ceva cu care oamenii se nasc. Însă este ceva care se poate construi în timp.

Chiar și în cazul persoanelor foarte încrezătoare este posibil să fi fost construite sau crescute în acest mod. Ele au ajuns la reușita dea avea încredere pentu că au lucrat pe cont propriu sau au avut persoane care l-au ajutat.

Partea bună este că, deși s-ar putea să nu stai prea bine la capitolul încredere, există câțiva pași care te pot ajuta să devii mai încrezătoare.

1. Vizulaizarea

Se spune că dacă vrei să atragi anumite lucruri în viață, imporant este să vizualizezi. Vizualizarea este esențială și atunci când vine vorba de a-ți construi încrederea. Deci dacă știi deja ce fel de persoană vrei să ajungi trebui să vizualizezi acea persoană.

2. Ieși din zona de confort

Este foarte important pentru a deveni mai încrezătore, să faci de fiecare dată lucruri de care te temi.  Când ești capabilă să-ți cucerești temerile, poți învăța multe despre cum poți face față situațiilor stresantă. Să ieși din zona de confort nu este ușor, însă este de mare ajutor pentru a deveni mai încrezătoare.

3. Înfruntă-ți vocea din capul tău

De fiecare dată când vrei să faci un anumit lucru există întotdeauna acea voce care îți spune că nu poți sau că nu ești capabilă. Deci când ți se întâmplă acest lucru încearcă să privești situația din toate unghiurile și găsește toate argumentele pro și contra, iar apoi asumă-ți riscul. Așa vei deveni mult mai încrezătoare.

7 pași care te ajută să devii o persoană mai încrezătoare. Așa o să-ți construiești încrederea în tine!
Foto: medium.com

4. Învață să accepți respingerea

Respingerea sau faptul că nu ai reușit un anumit lucru îți poate distruge destul de tare încrederea. Și cumva începe să apară ideea că nu ești suficient de bună și nu o să reușești nicioadată. De aceea este foarte important să înveți că nu este un capat de drum dacă nu ai primit acel job sau nu ai reușit acel lucru.

5. Învață să fii de folos celorlalți

Încearcă întotdeauna să îi ajuți pe cei din jur. Chiar și cel mai mic lucru pe care îl faci pentru altcineva te poate ajuta și pe tine. Pentru că atunci când ajuți nu numai că te simți mult mai bine, dar ai și acel sentiment că ai făcut ceva util pentru altcineva.

6. Ai grijă de tine

Îngrijirea de sine va fi întotdeauna esențială atunci când vine vorba de creșterea încrederii în sine. Nu te poți aștepta să devii mai încrezătoare dacă nu ești mulțumită de felul în care arați sau dacă nu te simți bine în propria piele. Iar dacă există ceva ce nu-ți place la tine, atunci fă schimbările necesare pentru a deveni mult mai încrezătoare.

7. Stabilește-ți limitele

Dacă vrei să devii mai încrezătoare este necesari să impui anumite limite legate mai ales de oamenii cu care interacționezi. Nu poți avea în preajma ta persoane care să te demoralizeze și să te aștepți să devii mai încrezătoare.