9 obiceiuri ale oamenilor extrem de productivi. Iată ce au în comun oamenii eficienți

Chiar dacă îți dorești să faci cât mai multe lucruri într-o singură zi, s-ar putea să apară și acele momente în care să nu-ți iasă.

9 obiceiuri ale oamenilor extrem de productivi. Iată ce au în comun oamenii eficienți
9 obiceiuri ale oamenilor extrem de productivi. Iată ce au în comun oamenii eficienți

În această perioadă este o adevărată provocare să rămâi la fel de productiv. Însă există oameni care chiar și în aceste momente mai delicate încă reușesc. Ei sunt adevărați experți în planificare, programare și obținerea rezultatelor. Și reușesc pentru că respectă anumite reguli.

1. Își planifică activitățile

De obicei, 5-10 minute dimineața sau seara sunt alocate pentru a analiza sarcinile din ziua respectivă (sau a doua zi), așa ei știu exact ce au de făcut.

2. Se ocupă imediat de sarcinile rapide

Dacă apare ceva de făcut și necesită mai puțin de 5 minute din timpul lor, se ocupă imediat de acest lucru și nu amână pentru mai târziu.

3. Își fac o listă de sarcini

Când lucrurile pe care le au de finalizat sunt prea multe și nu au destul timp să le rezolve într-o singură zi, se ocupă de ceea ce este mai important. Își prioritizează sarcinile.

4. Identifică momentele în care sunt cei mai productivi

Nimeni nu poate fi productiv pe tot parcursul zilei. Cei care reușesc să își îndeplinească toate îndatoririle își cunosc momentele în care sunt cei mai productivi. De obicei este o fereastră de 2-3 ore care apare o dată sau de două ori pe zi și atunci se ocupă de cele mai importante sarcini.

5. Știu când să se ocupe de mai multe lucruri simultan

Multitasking-ul nu este cea mai indicată metodă de a lucra. Totuși, cei care au învățat cum să se organizeze, știu din start cum să abordeze lucrurile pentru a se ocupa de mai multe lucruri în același timp și nu se folosesc de o altă sarcină doar pentru a-și distrage atenția.

 9 obiceiuri ale oamenilor extrem de productivi.  Iată ce au în comun oamenii eficienți
Foto: Shutterstock

6. Folosesc un instrument de planificare

Este foarte important să găsești cea mai bună modalitate de a planifica ceea ce ai de făcut. Fie că ai o aplicație sau îți notezi într-o agendă, trebuie să pui în practică această metodă. Oamenii productivi și-au găsit deja cel mai bun mod de a-și organiza îndatoririle, astfel încât să se potrivească cu stilul lor de viață.

7. Fac pauze

Cei care reușesc să se ocupe de toate sarcinile pe care le au de dus la îndeplinire, se asigură că au pauze regulate pentru a mânca sau a face zece minute de mișcare. Astfel ei se asigură că sunt mult mai eficienți.

8. Sunt realiști cu privire la cât timp ar putea să dureze

Pentru a reuși să te încadrezi într-un anumit timp este important să nu subestimezi, nici să supraestimezi timpul pe care ar trebui să îl aloci pentru a se ocupa de un anumit lucru. Oamenii extrem de productivi pot estima cu exactitate cât timp va dura o anumită activitate, ținând cont de pauzele ocazionale și de întreruperile inevitabile.

9. Apreciază ceea ce au reușit să facă

La fel ca majoritatea lucrurilor în viață, a fi productiv necesită o atitudine optimistă. La sfârșitul zilei, a te uita la partea plină a paharului și a alege să vezi realizările, mai degrabă decât ceea ce nu ai reușit să faci te va ajuta să te simți mult mai bine. Aceasta este o altă abordare pe care o au persoanele productive.