9 pași pentru a trece peste o relație toxică. Este foarte important să-ți iei timpul necesar pentru a te vindeca!

Dacă ai ieșit dintr-o relație toxică este important să îți dai voie să depășești acea perioadă din viața ta și să te vindeci.

9 pași pentru a trece peste o relație toxică. Este foarte important să-ți iei timpul necesar pentru a te vindeca!
9 pași pentru a trece peste o relație toxică. Este foarte important să-ți iei timpul necesar pentru a te vindeca!

Relațiile toxice au devenit destul de întâlnite în prezent. Iar nevoia de validare constantă începe să devină tot mai frecvent o necesitate. Acest ciclu de toxicitate devine uneori prea greu de gestionat și este mai bine mai devreme sau mai târziu, să-ți dai seama de efectele negative ale unei astfel de legături.

Consecințele unei relații toxice sunt destul de greu de depășit și necesită destul de mult timp. Mai ales că ajung să influențeze starea mentală.  Și chiar poate cauza depresie, anxietate și foarte multe insecurității.

Pare aproape imposibil să te desprinzi din lanțul de toxicitate. Mai ales că dependența emoțională de partenerul tău este mult mai bine. Totuși, atunci când o faci este momentul în care ai făcut primul pas spre vindecare. Dar mai sunt și alți pași pe care îi poți urma.

1. Iubirea de sine este cea mai bună formă de iubire

Asigură-te că ții minte acest îndemn și să-l urmezi. Chiar și în cele mai grele și dificile zile, tot trebuie să te iubești pe tine. Ține minte să te pui pe tine pe primul loc. Doar așa îți poți reveni după o experiență toxică.

2. Fii răbdătoare

Nu poți să vrei să mergi mai departe și să te aștepți ca totul să fie perfect după o singură zi de la despărțire. Este nevoie de timp pentru a vindeca rănile. Fii răbdătoare cu tine și dă-ți șansa de a demonstra că ești demnă de a fi într-o relație sănătoasă.

3. Dă-ți voie să simți fiecare emoție

O greșeală obișnuită pe care o fac multe persoane este să meargă mai departe fără a-și da voie să se simtă tristețea sau furia. Este important să treci prin tot felul de emoții, nu poți mima întotdeauna fericirea. Ai voie să plângi și să te simți tristă. De fapt, acest lucru este absolut normal.

4. Nu începe o altă relație imediat

Acorda-ti timp pentru a te vindeca înainte de a te implica într-o nouă relație. Pune o pauză în viața ta amoroasă și analizează tot ceea ce simți și să vezi unde te situezi.

 9 pași pentru a trece peste o relație  toxică. Este foarte important să-ți iei timpul necesar pentru a te vindeca!

5. Alege cu atenție următorul partener

Fii inteligentă și înțeleaptă atunci când alegi să-ți investești timpul. Învață din greșelile tale și continuă cu capul sus înainte de a-ți alege următorul partener. Nu te grăbi doar pentru că simți nevoia să ai pe cineva.

6. Acceptă realitatea

Este mai ușor să ascunzi defectele, decât să le accepți. Acceptă realitatea că ai fost într-o relație toxică și fii suficient de puternică pentru a te desprinde de ea.

7. Nu mai aștepta scuze

Nu aștepta scuze sau un moment în care să puneți oficial punct. Uneori, s-ar putea ca ele să nu vină niciodată. Iar așa tu ajungi să te frustrezi inutil. Dacă ai scăpat, atunci mergi mai departe.

8. Găsește altceva de făcut

Umple golul și încearcă să găsești ceva nou și productiv de făcut. Învață ceva nou, înscrie-te la un curs, găsește ceva cu care să-ți ocupi timpul.

9. Mergi în vacanță

Dacă vrei să simți cu adevărat că te-ai despărțit de acea persoană toxică, atunci renunță să mai verifici rețelele de socializare sau să privești fotografiile. Cel mai bine poți face asta plecând într-o excursie solo sau alturi de o persoană dragă. Așa o să poți simți că ești pe cale să începi un nou capitol în viața ta.