Aceste sfaturi ar putea ajuta la salvarea căsniciei. Ar trebui să le puneți în practică înainte de a ajunge la divorț!

Nu toate căsătoriile sunt făcute să reziste până la adânci bătrâneți, însă înainte de a pune definitiv punct ar trebui să vedeți dacă relația mai poate fi salvată.

Aceste sfaturi ar putea ajuta la salvarea căsniciei. Ar trebui să le puneți în practică înainte de a ajunge la divorț!
Aceste sfaturi ar putea ajuta la salvarea căsniciei. Ar trebui să le puneți în practică înainte de a ajunge la divorț!

Se poate întâmpla ca de la căsnicia perfectă, lucrurile să se schimbe la 180 de grade. Iar în acel moment cea mai la îndemână soluție să fie divorțul. Totuși, în cazul în care nu vreți să apelelați la această soluție radicală, ar trebui să încercați aceste ultime sfaturi înainte de a renunța de tot.

Amintiți-vă de perioada frumoasă

Când o căsătorie eșuează, este important ca ambii parteneri să încerce să recunoască și să-și amintească lucrurile bune. Acele lucruri pentru care au ajuns să fie împreună, dar și toate acele momente frumoase.

 Acceptați trecutul

Poate unul dintre voi a avut o aventură sau s-a întâmplat ceva major care a creat această ruptură uriașă dintre voi. În orice caz este important să puteți accepta. Orice ar fi, dacă amândoi ați decis să mergeți mai departe împreună, este important să treceți peste ceea ce a cauzat ruptură și să vă dedicați acestui nou început.

Puneți-vă unul în locul celuilalt

Poate fi dificil de văzut punctul de vedere al partenerului, mai ales atunci când nu puteți ajunge la un compromis. Și s-ar putea tocmai din cauză că aveți idei total diferite să nu ajungeți să vă înțelegeți. Totuși, pentru a depăși acest impas este important să că puneți unul în locul celuilalt. Ca un schimb de roluri. Așa vă va fi mult mai ușor să vă înțelegeți și să ajungeți la un consens.

Aceste sfaturi ar putea ajuta la salvarea  căsniciei. Ar trebui să le puneți în practică înainte de a ajunge la divorț!
Foto: iStock.com

Puneți-vă relația pe primul loc

Ambele persoane din cuplu trebuie să facă din îmbunătățirea relației o prioritate. Și pentru a reuși acest lucru fiecare persoană trebuie să fie conștientă de sine și să reflecte rolul său. De asemenea, cuplul ar trebui să petreacă timp împreună pentru a crea acea legătură intimă care este posibil să fi dispărut mai ales dacă au o căsnicie de mai mulți ani.

Recunoașteți ceea ce nu puteți remedia

Potrivit expertului în relații, John Gottman  fiecare cuplu are propriul set de conflicte care nu vor fi niciodată rezolvate.  Genul acela de conflicte care apar, iar și iar, dar care nu duc nicăieri. Deci cea mai bună opțiune pentru un cuplu în această situație ar fi să recunoască problemele la care nu a găsit o rezolvare.

Nu renunțați prea curând

Chiar dacă situația pare fără rezolvare ar trebui să nu renunțați imediat și să încercați să vă rezolvați lucrurile. Există astfel de situații care au nevoie de luni de zile pentru a ajunge la o rezolvare. Deci oricât de dificil ar fi nu ar trebui să renunțați imediat.

Căutați ajutor profesionist

Unul dintre sfaturile finale pe care le-ați putea încerca este căutarea ajutorului profesional pentru a rezolva problemele din relație.