Decesul mult prea iubitei actriţe Draga Olteanu Matei a lăsat un gol imens în lumea celor care o cunoşteau. Mulţi dintre aceştia se întreabă unde va ajunge tot ce a agonisit artista întreaga viaţă.

Draga Olteanu Matei nu a lăsat în urma sa o avere năucitoare, însă aceasta reprezintă munca de o viaţă şi un suflet pus la fiecare lucru bine făcut. Testamentul actriţei există, acesta cuprinzând mai puține lucruri de valoare financiară, dar multe de valoare sufletească. Actriţa Draga Olteanu a lăsat în urma sa o garsonieră în Bucureşti şi o casă în Piatra Neamţ, acolo unde se afla când s-a îmbolnăvit.

Pensia artistei era de doar 1700 de lei. La aceşti bani se mai adăugau şi 2500 de lei ca indemnizaţie UNITER. Ce a lăsat în urma sa a avut o valoare sentimentală nepreţuită.

Acum s-a afla! Cine va moşteni, de fapt, averea actriţei Draga Olteanu Matei
Acum s-a afla! Cine va moşteni, de fapt, averea actriţei Draga Olteanu Matei

Cine va primi testamentul?

Deci cine va primi moştenirea artistei? Ei bine, doi dintre nepoţii acesteia. Ei vor primi ce a strâns Draga Olteanu până la vârsta de 87 de ani. Aceştia sunt cei care au fost alături de artistă cel mai mult, până când aceasta s-a mutat dintre cei vii. Casa din Piatra Neamţ şi garsoniera din Bucureşti vor rămâne, cel mai probabil, la cei doi.

Actriţa s-a pensionat în ultimii ani, din cauza vârstei. Ultimii 13 ani au fost ani de pauză de la scena teatrului şi filmului din România. Cu toate acestea rămâne o stea a cinematografiei româneşti care a căzut mult prea devreme. Cei mai mulţi bani câştigaţi de Draga Olteanu Matei atunci când a fost la apogeul carierei sale au fost cheltuiţi pe călătorii. Asta deoarece marele vis al vedetei fusese să cunoască lumea şi culturile sale.