Cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 ai scăpat de sub control! Medicul face, din nou, avertismente!

Valul patru al pandemiei de coronavirus pare că ne-a prins, din nou, nepregătiți. De câteva săptămâni, în fieecare zi, situația este din ce în ce mai îngrijorătoare, iar spitalele dau semne că sunt pe punctul de a nu mai avea unde să primească pacienți în stare gravă.

Medicul Adrian Streinu Cercel trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situația actuală și îi îndemnă pe oameni să se vaccineze. De asemenea, medicul condamnă strategia autorităților în lupta contra virusului SARS-coV-2 și le pune în cârcă eșecul capaniei de vaccinare. 

Medicul spune că și-ar fi dorit ca situația epidemiologică din România să fie alta, însă, autoritățile nu ar fi acționat corect încă de la începutul răspândirii virusului pe teritoriul țării noastre, iar acum culegem „roadele”.

La Terapie Instensivă, la nivel național, situația este absolut îngrijorătoare, iar medicii și asistentele cu greu mai fac față volumului mare de bolnavi COVID care au nevoie de îngrijiri de specialitate.

Adrian Streinu Cercel reiterează ceea ce spun toți specialiștii încă de la debutul campaniei de vaccinare: imunizarea este soluția pentru a nu mai face forme grave de COVID-19. Cât despre masca de protecție, introdusă ca măsură de combatere a răspândirii bolii, ea va rămâne „realitatea” românilor încă circa doi ani de zile! 

„Mi-aş fi dorit să vă văd fără mască, dar asta se va întâmpla cel mai probabil peste vreo doi ani de zile.

De ce? Pentru că tot noi, cu mâna noastră, neluând atitudine cât se poate de directă încă de la începutul pandemiei, am lălăit-o în stilul clasic românesc, iar acum vedem la câte cazuri am ajuns. Să ajungi acum la 7.000 de cazuri este horror. Spitalele la momentul de faţă gem de persoane şi pacienţi care rămân la camera de gardă până a doua zi încercând să le găsim un loc undeva.

Vaccinul nu are niciun fel de contraindicaţii, ca să ne lămurim. Cine spune că are contraindicaţii ar trebui să se ducă să pună mâna pe carte. Vaccinul este cât se poate de sigur şi este singurul care ne poate scoate din această belea ”, a declarat Adrian Streinu Cercel.