Cafeaua, nu numai că este sursa noastră de energie din fiecare dimineață sau chiar un moment de relaxare, dar are și beneficii asupra pielii noastre.

Cafea = acid hialuronic

Cercetătorii spun că efectele cafelei asupra pielii sunt similare cu cele pe care le produce acidul hialuronic. Cafeaua redă elasticitatea pielii prin stimularea producției de elastină și colagen.

Reduce celulita

Masajul cu zaț de cafea în zonele problematice duce la diminuarea celulitei. Îl poți folosi în duș, având astfel si rol de exfoliant.

Protejează pielea de razele UV

Oamenii de știință au demonstrat că dacă folosim produse de îngrijire a pielii ce conțin extract de zaț de cafea, putem scădea considerabil riscul de a ne confrunta cu ridurile și cu petele pigmentare.

Această proprietate nu are nicio legătură cu protecția solară. Important de reținut este faptul că trebuie să folosim în continuare creme cu SPF!

Acneea și zațul de cafea

Dacă te confrunzi cu acnee, nu îți realiza scrub-uri cu zaț de cafea. De cele mai multe ori o agravează, provocand o inflamație cutanată. În continuare, pot apărea și mai multe erupții acneice. Zațul va face mai mult rău decât bine tenului tău

Așadar, dacă suferi de acnee, folosește produse dermatologice recomandate de un medic calificat.

Zațul de cafea este folosit în rutina femeilor ca:

  1. mască de față
  2. exfoliant de corp
  3. scrub pentru picioare
  4. exfoliant pentru buze

În combinație cu diferite tipuri de ulei (măsline, cocos, migdale), acest ingredient este uimitor pentru pielea ta.

Zațul și pielea sensibilă

Dacă ai o piele sensibilă, indicat ar fi să nu folosești cafeaua în rutina ta de îngrijire. Zațul aplicat într-un mod agresiv sau în cantități prea mari, poate face rău pielii tale.

Dacă observi iritații, roșeață, sensibilitate la atingere, usturime, zațul de cafea nu este pentru tine! Renunță la el și optează pentru ingrediente mai emoliente.