Ai probleme cu acneea? Atunci ar trebui să consumi mai des aceste ceaiuri

Dacă ai de-a face cu un ten acneic, atunci ai putea să bei mai des aceste cinci ceaiuri, pentru că te pot ajuta.

Ai probleme cu acneea? Atunci ar trebui să consumi mai des aceste ceaiuri
Ai probleme cu acneea? Atunci ar trebui să consumi mai des aceste ceaiuri

În cazul în care ai probleme din cauza acneei este important să știi că există câteva ceaiuri pe care ar trebui să le consumi mai des pentru că pot fi de mare ajutor pentru ten.

Ceaiul alb

Ceaiul alb se numără printre cele mai puțin procesate ceaiuri. Bogat în antioxidanți, acest tip de ceai ajută la eliminarea radicalilor liberi responsabili de deteriorarea celulelor pielii. Acest lucru, coroborat cu proprietățile sale antiinflamatorii, ajută la reducerea problemelor pielii, inclusiv acnee, eczeme și roșeață.

De asemenea, un alt motiv pentru care ceaiul alb este excelent pentru repararea și întinerirea pielii este că are cantități mari de fenoli care stimulează producția de colagen și elastină, două proteine care sunt de mare ajutor pentru menținerea fermității tenului.

 Ceaiul de mușețel

Stresul poate duce la apariția acneei. Iar ceaiul de mușețel este băutura calmantă perfectă. Chiar și vechii egipteni au recunoscut proprietățile medicinale ale mușețelului, folosindu-l pentru a trata febra și pentru a menține pielea sănătoasă.

Anumiți compuși care se găsesc în ceaiul de mușețel reduc cortizolul, un hormon pe care corpul îl generează atunci când se află în situații stresante.

Mușețelul ajută la combaterea stresului prin stimularea producției de serotonină și melatonină, doi hormoni care reglementează atât starea de spirit, cât și somnul.

Ai probleme cu acneea? Atunci ar trebui să consumi mai des aceste ceaiuri
Foto: pixabay.com

Ceaiul de mentă

În cazul în care ai un ten gras, atunci ceaiul de mentă este soluția. Menta ajută la îmbunătățirea schimbărilor hormonale. Dar contribuie și la reducerea producției de uleiuri în exces din glandele sebacee care altfel ar înfunda porii și ar duce la apariția coșurilor.

Mai mult decât atât, antioxidanții care se găsesc în mentă ajută la prevenirea stresului oxidativ al pielii. Și o protejează de îmbătrânirea prematură și de riduri.

Ceaiul Rooibos

Deși conținutul său de vitamine și minerale nu este atât de mare, puterea antioxidanților săi face ca ceaiul rooibos să fie de mare ajutor în curățarea porilor și hidratarea pielii. De fapt, acest tip de ceai îți poate proteja tenul de radicalii liberi.

Ceai de turmeric

Când porii tăi sunt înfundați de bacterii, sistemul de apărare al corpului începe să crească fluxul de sânge în zonele afectate și produce substanțe chimice pentru a combate acele bacterii. Acest lucru duce de obicei la apariția inflamație.

Planta de turmeric face parte din familia ghimbirului și, ca și ghimbirul, are proprietăți antiinflamatoare puternice.

Curcumina, principalul ingredient activ al turmericului, luptă cu inflamația la nivel molecular. Totodată, acest ingredient contracarează astfel formarea cosurilor acneice și ajută eficient la combaterea roșeței pielii.