La nivelul județului Ilfov sunt încă localități în care situația epidemiologică este gravă. În alte patru localități de pe raza județului s-a luat decizia ca măsura carantinei zonale să fie prelungită pentru încă o săptămână cel puțin.

Carantină prelungită în Ilfov

Autoritățile ilfovene au luat decizia că se impune prelungirea măsurii carantinei pentru localităţile Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele și Clinceni.

Carantina a fost prelungită în localităţile Ciorogârla, Corbeanca și Măgurele începând de luni seară, 19 aprilie 2021. Pentru Clinceni carantina a fost extinsă pentru o săptămână începând de marți dimineață, 20 aprilie, de la ora 05.00.

Decizia de a se prelungi carantina în anumite localități din județul Ilfov a fost luată din cauza faptului că a crescut incidența cazurilor de contaminări cu Covid – 19.

În localitatea Ciorogârla, rata infectărilor cu coronavirus este în prezent de 5,72 de cazuri raportat la 1 000 de locuitori, în timp ce în Corbeanca acest indice este de 5,64 la mie.

Incidența infectărilor cu Covid – 19 din comuna Măgurele este de 5,86 la mie, iar în Clinceni este de 8,36 la mie.

În timp ce pentru aceste patru localități s-a prelungit carantina pentru încă o săptămână, în Chitila a fost ridicată această măsură. Incidența cazurilor de infectări cu coronavirus a scăzut în Chitila la 4,16 de cazuri raportat la o mie.

Epidemia de coronavirius în Ilfov

De la debutul epidemiei de coronavirus în România și până în prezent, pe raza județului Ilfov au fost depistate 43 368 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid – 19. În ultimele 24 de ore au fost diagnosticate cu infecție cu Covid – 19 120 de persoane.

În prezent situația epidemiologică din județul Ilfov s-a îmbunătățit, rata infectărilor cu coronavirus aflîndu-se în scădere. Incidența infectărilor cu Covid – 19 raportat la ultimele 14 zile a ajuns la 5,30 de cazuri raportat la 1 000 de locuitori.

În total, pe teritoriul României au fost diagnostciate cu Covid – 19 un număr de 1 031 072 de persoane. Bilanțul deceselor asociate acestei boli a ajuns la 26 381.