Alexandra Stan vorbește despre violența domestică: „Multe femei s-au aflat în izolare alături de un agresor”

Alexandra Stan crede că din cauza pandemiei s-au înmulțit cazurile de violență domestică.

Alexandra Stan vorbește despre violența domestică: „Multe femei s-au aflat în izolare alături de un agresor"

Ziua de ieri a fost declarată „Ziua Internaţională împotriva violenţei domestice”. Cu ocazia acesteia, Alexandra Stan a vorbit deschis despre acest fenomen. Toată lumea știe că și ea la rândul său a fost victima agresiunilor fizice în trecut. Artista a trecut prin niște momente foarte dificile, dar în cele din urmă, a dat dovadă că este o femeie extrem de puternică.

După ce a fost victima violenței domestice în urmă cu câțiva ani, cântăreața s-a ridicat și a decis să lupte pentru drepturile femeilor. În momentul de față aceasta a atras atenția faptului că din cauza pandemiei de coronavirus, cazurile de femei agresate au început să se înmulțească. Artista susține că multe dintre femei au fost silite să stea închise în propria locuință cu un agresor.

Alexandra Stan, marcată de întâmplările din trecut

Alexandra Stan a suferit enorm în trecut, pe vremea când forma un cuplu cu managerul ei. Cei doi s-au iubit enorm și păreau a fi un cuplu perferct, până când lucrurile au început să ia o întorsătură îngrozitoare. Vedeta a fost victimă a violențelor fizice de către fostul ei iubit, în urma cărora a suferit răni vizibile ce au înfiorat întreaga lume mondenă.

Deoarece aceste întâmplări au lăsat răni adânci, de „Ziua Internaţională împotriva violenţei domestice” a discutat la Observator despre acest subiect foarte sensibil, și a sărit în apărarea femeilor ignorate din țara noastră.

Alexandra Stan vorbește despre violența domestică: „Multe femei s-au aflat în izolare alături de un agresor"

„Din păcate femeile se tem foarte mult să reclame agresorii. Noi am avut şi o campanie pe care am desfăşurat-o în timpul pandemiei, pentru că foarte multe femei s-au aflat în izolare alături de un agresor şi nu au avut posibilitatea să plece la muncă sau să evadeze oriunde. Situaţia a devenit din ce în ce mai gravă, din cauza regulilor de atunci, şi cred că a crescut numarul cazurilor de violenţă. Eu îmi doresc să se cunoască că există ordin de protecţie la noi în România, că legea apără aceste, femei.”, a spus ea, la Antena 1.

Deși nefericitele întâmplări au avut loc în urmă cu 7 ani, vedeta se simte afectată chiar și acum. Ea a ajuns să fie foarte atentă la bărbații din jurul ei și își dă repede seama când cineva ar putea avea un comportament agresiv. Aceasta a spus că a avut nevoie de terapie pentru a-și reveni și a primit ajutor din partea oamenilor din jur.

„Există organizaţii şi asociaţii care se ocupă cu această cauză, care protejează femeile şi familiile lor. S-au construit tot felul de adăposturi. Există inclusiv organizaţii şi adăposturi care se ocupă să reintegreze în societate femeile care provin din familii de genul acesta.”, a punctat Alexandra Stan.