Alexandru Arșinel și Victor Rebengiuc, răpuși de durere după moartea Dragăi Olteanu Matei: „Sunt unul dintre ultimii rămași”

Moartea Dragăi Olteanu Matei a îndurerat o țară întreagă. Însă pentru cei care au împărțit lumina reflectoarelor cu ea pierderea se resimte înzecit.

Alexandru Arșinel și Victor Rebengiuc, răpuși de durere după moartea Dragăi Olteanu Matei: "A fost foarte iubită de către public"

Ziua de miercuri, 18 noiembrie, este o zi neagră pentru toată România. Marea noastră actriță, Draga Olteanu Matei, a decedat. Ea era internată la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași și a pierdut lupta cu viața la vârsta de 87 de ani.

Colegii de breaslă ai îndrăgitei actrițe sunt acum în doliu și devastați de durere. Printre aceștia se află Alexandru Arșinel și Victor Rebengiuc, care au vorbit despre ea cu multă căldură și amărăciune.

Lumea teatrului românesc este acum în doliu. Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai iubite actrițe care făcea parte din „Generația de Aur” nu mai este printre noi. Ea a reușit să lase în urma sa o durere imensă, dar și o serie de amintiri de neuitat, piese de treatru senzaționale precum și secvențe care vor rămâne nemuritoare în conștiința culturii noastre.

Draga Olteanu Matei s-a stins din viață

Se pare că regretata artistă a ajuns la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași în urmă cu cinci zile. Artista a fost internată din cauza unei hemoragii digestive superioare. Odată intrată pe mâna medicilor aceștia au încercat să facă tot posibilul pentru a o salva. Din păcate pentru toată lumea, Draga Olteanu Matei nu a putut fi salvată.

Ea avea o carieră de peste 55 de ani, iar moartea ei a căzut ca un trăsnet peste toată țara. Alexandru Arșinel este răpus de durere și a vorbit despre ea descriind-o ca fiind un renume în teatrul românesc, dar și o persoană extrem de generoasă.

“Era creatoare de scenă, actriţă de film, îndrumătoare în domeniului teatrului. Ea s-a retras la Piatra Neamţ. A fost preşedintele festivalului de umor. A fost foarte iubită de către public, de către forul care a sprijinit-o în tot. O mare actriţă. Am avut bucuria să joc alături de dumneai. O parteneră extraordinară. Renunţa la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă ca să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară. Este o mare pierdere, marii artişti dispar uşor, uşor. O mare animatoare de teatru. La Piatra Neamţ s-a retras unde a făcut o echipă de teatru cu care a câştigat numeroase premii. Un om deosebit. Nu ai ce să spui decât că a fost o mare actriţă. Ce să inventezi despre Draga Olteanu. Era imensă”, a declarat Alexandru Arșinel, conform bzi.ro.

Alexandru Arșinel și Victor Rebengiuc, răpuși de durere după moartea Dragăi Olteanu Matei: "A fost foarte iubită de către public"

Mai mult decât atât, Victor Rebengiuc a vorbit și el despre moartea actriței. A precizat faptul că “teatrul și filmul pierd un om de valoare”. Încă de la primele ore ale dimineții, mesajul lui a emoționat o țară întreagă.

“Îmi pare rău să aud că Draga Olteanu Matei a murit. Se duce viața. Ne ducem. Ne ducem, eu sunt unul dintre ultimii rămași din vechea generație. Ne vine rândul, nu am venit aici pentru vecie, cel puțin eu”, a spus actorul pentru libertatea.ro