Amintirile lui Teo Trandafir din perioada Revoluției lui 1989, an în care și-a cunoscut prima dragoste

Ce momente de atunci rememorează vedeta

Teo Trandafir, îndrăgita prezentatoare TV, avea doar 22 de ani în 1989, an în care a izbucnit Revoluția. Tânăra de atunci, tocmai se pregătea de fanilizarea studiilor universitare, urmând a-și preda lucrarea de licență. În schimb, a avut parte de una dintre experiențele aproape imposibil de uitat.

În același an al Revoluției și-a făcut planul de plecare cu prima sa iubire

Teo Trandafir era încă studentă pe atunci, fiind ultimul an la facultate și spune că erau multe zvonuri în acea perioadă despre regimul Ceaușescu. În pofida faptului că se aflase că urma o lovitură de stat, ea nu credea că așa ceva ar putea fi un fapt, gândindu-se că dictatorul era un om puternic, reușind, prin urmare, a combate răzvrătirea poporului său.

Părinții lui Teo nu erau de acord cu modul în care țara era condusă, tatăl ei fiind medic, iar mama profesoară, dar niciunul nu credea totuși că o schimbare importantă s-ar putea produce. Cu toate că promisiuni în vederea unui viitor mai bun și o viață fericită existau.

Teo Trandafir

În 1989, tânăra de 22 de ani și-a cunoscut prima iubire, care era profesor de literatură americană și alături de care își dorea să plece în America, după ce s-ar fi căsătorit. Lucru care, spune ea, nu a mai putut fi realizabil, întrucât au fost prigoniți și casa le-a fost spartă.

Prima mea iubire s-a ivit exact în 1989. Era profesor de literatură americană venit în România printr-o bursă Fullbright. Ne-au prigonit, ne-au spart casa. Doream să ne căsătorim și să plecăm în America.

Cum a fost la Revoluție pentru Teo Trandafir

Cunoscuta prezentatoare recunoaște că au existat și părți bune atunci, însă precizează că în economia României s-a produs un gol mare și că la nivel psihic ea a fost destul de afectată, pentru un timp destul de îndelungat. Vedeta își amintește și în prezent de persoanele împușcate pe străzi și de magazinele sparte chiar în proximitatea locuinței lor.

Imediat după tragicul eveniment, a reușit să iasă din țară, aceasta fiind de altfel marea sa bucurie. Ajunsă în Franța, Teo a putut citi și vedea lucruri neștiute până atunci și a avut ocazia de a cunoaște „oameni fantastici”, după cum ea însăși declară.