Anunţ de ultimă oră din Germania: Măsuri dure la graniţele ţării

Germania continuă să facă verificări stricte în zonele de risc. Controalele vor fi făcute în special la granița cu Cehia și provincia Tirol din Austria.

Anunţ de ultimă oră din Germania: Măsuri dure la graniţele ţării

Aceste controale stricte au fost introduse prima oară pe data de 14 februarie 2021 și vor continua până pe data de 17 martie, pe puțin.

Astfel, după ce a fost prelungit lockdown-ul, autoritățile germane au impus controale la granițele cu Austria și Republica Cehă din cauza faptului că au fost amenințați de răspândirea tulpinilor de coronavirus.

Test COVID-19 negativ și pentru cetățenii nemți

Mai nou, și cetățenii nemți trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ în cazul în care călătoresc în scopuri esențiale și trebuie să intre înapoi în țară.

Toți cei care trec granița trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ, deci măsura se aplică în cazul tuturor cetățenilor, rezidenților, șoferilor de camioane sau a lucrătorilor din domeniul transporturilor sau al sănătății.

Purtătorul de cuvânt al Ministrului de Interne German a declarat faptul că situația epidemiologică din Republica Cehă este una rea, iar situația epidemiologică din Tirol, deși este una stabilă, nu se îmbunătățește deloc și că din cauzele acestea a fost necesară extinderea măsurii de a extinde controalele de la granițe.