Albert Bourla consideră că noul coronavirus va deveni ca o gripă, cu ajutorul vaccinurilor dezvoltate împotriva acestui virus. El este convins că viața în Europa va reveni la normal din această toamnă.

„Covid va deveni precum gripa. Ne vom vaccina şi ne vom trăi vieţile”, a spus Bourla.

Directorul Pfizer: Covid-19 va fi o gripă obișnuită

Oficialul a mai spus că Pfizer va crește semnificativ livrările de vaccin dezvoltat împotriva coronavirusului către țările membre ale Uniunii Europene în următoarele săptămâni. Se va ajunge la aproximativ 250 de milioane de doze în total în al doilea trimestru.

Campania de vaccinare în Uniunea Europeană, care a fost criticată dur la nivel mondial fiindcă a rămas în urmă față de Regatul Unit și Statele Unite, nu ar trebui comparată. El spune că lucrurile întotdeauna par să arate mai bine în curtea vecinului.

„Furnizarea şi administrarea dozelor pentru 447 de milioane de oameni, populaţia UE, este o sarcină monumentală”, a adăugat Bourla.

Recent, compania Pfizer a anunțat că s-ar putea să fie nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin, după 12 luni de la vaccinare. De asemenea, el a precizat că este posibil ca vaccinarea să fie anuală.

Și Moderna va scoate a treia doză de vaccin

Compania Moderna a decis să scoată pe piață a treia doză de vaccin dezvoltat împotriva coronavirusului. Acest ser ar putea fi disponibil începând din toamna anului 2021, imediat ce autoritățile din SUA vor permite producția.

În acest moment, Moderna a scos pe piață două doze de vaccin anti Covid-19, care ar asigura o protecție de până 95% în fața virusului ucigaș provenit din China. Totuși, experții sanitari sunt de părere că este nevoie și de a treia doză de vaccin.

Directorul general al companiei, Stephane Bancer, speră că a treia doză, suplimentară, să fie disponibilă din toamnă. El își dorește ca oamenii din SUA să fie protejați în sezonul toamnă-iarnă.

Coronavirusul nu va dispărea de pe planetă

Se pare că oamenii de știință din cadrul companiei Moderna muncesc din greu și speră ca până la mijlocul verii să obțină aprobarea pentru dezvoltarea celei de a treia doză a vaccinului. Directorul companiei spune că obiectivul companiei este de a scoate pe piață această doză suplimentară în toamna anului curent.

Directorul general al Moderna a făcut o declarație care va speria toată omenirea. El este convins că vaccinurile anuale împotriva coronavirusului vor deveni ceva obișnuit, fiindcă noul virus nu va dispărea de pe planetă.