Apare o nouă televiziune în România! Contractul a fost deja semnat

Vești bune pentru români! O nouă televiziune va apărea în România și va fi destinat publicului vorbitor de limba română. Acestă televiziune va fi un post de știri nou, independent. Mai mult decât atât, contractul a fost deja semnat.

Apare o nouă televiziune în România! Contractul a fost deja semnat

Universitatea Politehnica din București a trimis un comunicat de presă prin care informează că a semnat un parteneriat cu Euronews pentru a lansa Euronews Romania, un canal de ştiri nou, independent, destinat publicului vorbitor de limba română.

Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale prin TV şi platforme digitale.

Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană şi va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente, UPB Sigma TV.

Mix relevant de știri europene în limba română

Ediţia în limba engleză a Euronews este deja disponibilă pentru milioane de români, însă noul proiect îşi propune să aducă publicului local un mix relevant de ştiri europene difuzate în limba română.

Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles, care vor lucra conform valorilor Euronews, precum independenţa, imparţialitatea şi linia editorială “All Views” (Toate Perspectivele) a canalului. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local.

Redactorul-şef al canalului românesc va fi recrutat de Euronews şi va fi angajat al staţiei-mamă.

Euronews va înfiinţa şi prezida un comitet editorial

Acesta va defini, în special, orientările editoriale strategice, linia editorială şi echilibrul general al programelor, în conformitate cu valorile fundamentale ale mass media (precum independenţa editorială, libertatea de exprimare, imparţialitatea, etc.).

UPB se va baza pe competenţa, experienţa, precum şi pe abordarea multiculturală şi pluralistă a Euronews pentru a lansa această nouă televiziune. Euronews va distribui conţinut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media româneşti alături de conţinutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza preponderent conţinutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conţinutul realizat local în articolele referitoare la România.