Așa te asiguri că cel mic este în siguranță atunci când navighează pe internet. Mai ales acum când petrece atât de mult timp online!

Orice părinte își dorește să-și știe copilul în siguranță. Însă acum mai mult decât oricând trebuie să învețe să-l țină în siguranță pe internet.

Așa te asiguri că cel mic este în siguranță atunci când navighează pe internet. Mai ales acum când petrece atât de mult timp online!
Așa te asiguri că cel mic este în siguranță atunci când navighează pe internet. Mai ales acum când petrece atât de mult timp online!

De la teme la jocuri, proiecte de cercetare până la conectarea cu prietenii, internetul a ajuns o atracție uriașă pentru copii și o resursă valoroasă. Însă este, de asemenea, un loc potențial periculos pentru a ți petrece timpul.

Dar, în timp ce tehnologia continuă să se schimbe și să evolueze, principiile menținerii în siguranță a tinerilor sunt aceleași online ca și offline.

Vorbește deschis

Păstrează un dialog deschis cu copiii tăi și lăsă-i să experimenteze într-un mediu sigur. Trebuie să le explici clar că atunci când se confruntă cu o problemă pot veni să îți vorbească despre orice. Educă-i să aibă încredere, dar și despre siguranță online și stabiliți anmunite limite limite.

 Încurajează obiceiurile bune online

Pe lângă faptul că trebuie să vorbești cu copiii tăi despre utilizarea internetului, trebuie să dai un exemplu. Deci navigați pe net împreună, vorbiți despre informațiile pe care le găsiți, întreabă-i despre titluri. Vorbiți în mod dechis.

Vârsta și dezvoltarea

Copiii pot naviga pe net și pot interacționa cu jocurile online de la vârsta de trei sau patru ani. La această vârstă, internetul și dispozitivele precum tabletele pot ajuta la dezvoltare. Ajutându-i pe copii să înțeleagă culorile, formele, literele și numerele într-un mod interactiv. Setează controalele parentale astfel încât copiii mici să nu poată vedea accidental ceva ce nu ar trebui și stai alături de ei când sunt pe internet.

Așa te asigura că cel mic este în siguranță atunci când navighează pe internet. Mai ales acum când petrece atât de mult timp online!
Foto: pixabay.com

Controlul parental

Există o mulțime de instrumente, tehnologii și aplicații care pot ajuta la menținerea copiilor în siguranță online, dar să nu se limiteze la restricționarea lor. Deși pot exista aplicații, amintește-ți că există un echilibru care trebuie atins. Trebuie să le vorbești despre acest lucru, pentru că degeaba ai controlul asupra a ceea ce vad pe internet, când sunt acasă, dacă în afara casei, nu mai au grijă. De aceea trebuie să te asiguri că le explici acest lucru.

 Arată-le cum să folosească internetul

Arată-le copiilor modalitățile bune de a folosi internetul: marchează site-urile „sigure” utilizate în mod regulat, astfel încât să nu fie nevoiți să caute și singur. Caută aplicații comune prin care să supraveghezi ce face în mediul online.

Acordă atenție activităților suspecte

Deși poate să pară dificil, mai ales când nu ești familiarizat cu toate lucrurile, trebui să ții cont că există o mulțime de informații disponibile cu privire la utilizarea mai sigură a internetului și o mulțime de moduri prin care tu și copiii tăi să puteți raporta activitățile suspecte. Și chiar ar trebui să-ți încurajezi pe cei mici să-ți spună dacă nu se simt în siguranță în online.