Un bărbat fost rănit de un urs și a ajuns la spital. Animalul atacase un grup de persoane, în județul Harghita

„Mai mulţi săteni, cu mai mulţi câini, ar fi mers să verifice o păşune pentru lucrări de primăvară, iar la un moment dat a apărut un urs, care l-a lovit pe unul dintre ei, provocându-i leziuni la un braţ, abdomen şi şold”, a precizat Gheorghe Filip, purtător de cuvânt al IPJ Harghita, potrivit Agerpres.

Oamenii susțin că ei au strigat, iar câinii au lătrat, însă ursul nu părea speriat. Chiar și așa, la un moment dat a plecat.

Bărbatul rănit de urs a fost preluat de un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță și a fost transportat la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc.

Ministerul Mediului va face, în 2021, un recensământ al populației de urși, a anunțat Kelemen Hunor

Invocând un exemplu chiar din Harghita, vicepremierul Kelemen Hunor se arăta de părere că trebuie să existe un echilibru în gestionarea acestei probleme, nu împotriva urșilor, ci în apărarea oamenilor. În acest context, președintele UDMR anunța că Ministerul Mediului va face, în 2021, un recensământ al populației de urși, iar pentru acest demers există atât proiect, cât și finanțare.

„Nu este o temă a UDMR, este o temă pentru fiecare om care eventual este… a cărui viaţă este pusă în pericol. Aici nu e o chestiune de UDMR sau ne-UDMR. Mergeţi la mine, în Harghita, Cârţa, şi vedeţi înregistrarea, în curtea şcolii, noaptea, că sunt puse nişte camere la şcoli şi veţi vedea cum sare ursul în curtea şcoli noaptea, se uită la tomberon, nu găseşte mâncare şi pleacă. Şi ce face copilul dacă sare ziua şi nu noaptea? Sunt lucruri despre care trebuie să discutăm. Totuşi, noi nu am fost aleşi de urşi, am fost aleşi de oameni şi trebuie să existe un echilibru în tot ce înseamnă gestionarea acestei probleme, nu împotriva urşilor, în apărarea oamenilor”, spunea Kelemen Hunor, în 10 martie, la Digi 24, potrivit News.ro.