Atenție, șoferi! Amendă nouă de 725 de lei. Ce nu mai aveți voie să faceți

Cod Rutier 2021. Șoferii care o să staționeze în intervalul 07:00- 20:00 în dreptul unităților de învățământ riscă amenzi de până la 725 lei, conform unui proiect de lege înregistrat la Senat care vizează modificarea Codului Rutier.

Atenție, șoferi! Amendă nouă de 725 de lei. Ce nu mai aveți voie să faceți

Acest proiect legislativ urmărește introducerea în Codul Rutier a unui prevederi legate de stabilirea unor spații special amenajate și semnalizate pentru îmbarcarea sau debarcarea preșcolarilor și școlarilor, pe toate laturile de acces ale unităților de învățământ, potrivit avocatnet.ro.

Astfel, locurile vor putea să fie utilizate pe o durata de 20 de minute, în intervalul 07:00-20:00, de către cei care își lasă ori își iau copiii de la grădinițe sau școli.

De asemenea, acest proiect stabilește și amenzi pentru șoferii, alții decât cei îndreptățiți, ce staționează pe astfel de locuri, pe timpul zilei, respectiv de 4-5 puncte de amendă. De menționat este că amenda este cuprinsă între 580 și 725 lei.

Cod Rutier 2021. Amenzi dacă nu ai mașina curată

În perioadele de toamnă, și mai ales iarna, este aproape imposibil să nu te trezești cu autoturismul plin de noroi, iar de multe ori, numărul de înmatriculare nici nu se mai vede. Astfel că noul cod rutier 2021 menține penalizările în acest caz, fiind vorba de OUG 195/2002 în ce privește circulația pe drumurile publice, care spune:

”Constituie contravenție conducerea unui vehicul ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare sunt deteriorate, murdare ori acoperite cu gheață sau zăpadă de natură a împiedica identificarea numărului de înmatriculare sau de înregistrare.”, se arată în OUG.

Așadar, poți primi o amendă prevăzută in clasa I de sancţiuni, de la 2 la 3 puncte-amendă, adică de la 140 lei – 210 lei. Atenție deci, să ai mașina mereu spălată!