Ultimul sondaj CURS efectuat în luna aprilie arată că Partidul Național Liberal a scăzut în sondaje, având în vedere problele apărute în această perioadă. Sondajul arată că, dacă duminica următoare ar avea loc alegeri parlamentare, partidul care ar ieși învingător ar fi PSD cu 33%. La alegerile parlamentare de anul trecut PSD a avut un procentaj de 29%.

PNL se situează pe locul doi cu un procentaj de 21% , în scădere cu patru procente față de lună februarie și cu cinci procente față de luna ianuarie. La alegerile parlamentare de anul trecut, PNL a avut un procentaj de 26%.

USR-PLUS, aflat în coaliția de guvernare, ar avea un scor de 16 procente, la fel ca la sondajele din lunile trecute. De menționat este că, la alegerile parlamentare din 2020, USR-PLUS a avut același punctaj.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este surpriza

Partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu a avut parte de o creștere uriașă față de sondajele efectuate de la începutul anului. De la alegerile parlamentare și până acum, AUR a avut un procentaj de 9%. În schimb, dacă duminca viitoare oamenii ar ieși la vot, Alianța ar avea un procentaj de 12%.

UDMR, alt partid aflat în coaliția de guvernare, rămâne tot la 4% atât cât a avut și lunile trecute. La alegerile parlamentare, UDMR a avut un scor de 5 procente.

PMP este în creștere cu două procente față de sondajele din februarie și ianuarie, având un scor de 5 procente. În ceea ce privește alegerile parlamentare de anul trecut, PMP a avut un scor de 4 procente.

PPU-sl – 4% (3% în februarie)

Pro România – 3% (în creștere faţă de sondajul din ianuarie (25) și februarie (2%) şi în scădere cu 1% faţă de alegeri).