Blestem asupra familiei Columbeanu? Irinel după ce și-a văzut vila mistuită :”S-a întâmplat asta în Sâmbăta Morţilor, de Halloween. ”

Irinel Columbanu a pierdut totul în ultimii ani, însă urmă cu două zile a fost nevoit să afle una dintre cele mai crunte scenarii. Fosta lui vila din Izvorani a rămas doar o ruină după ce s-a făcut scrum în urmă unui incendiu devastator.

Blestem asupra familiei Columbeanu? Irinel după ce și-a văzut vila mistuită :''s-a întâmplat asta în Sâmbăta Morţilor, de Halloween. ''

Vila lui Irinel Columbeanu a fost cuprinsă de flăcări sâmbătă în jurul prânzului. În urma alarmei date la 112, patru echipaje de pompieri au ajuns imediat la fața locului. Incendiul puternic însă s-a dovedit a fi extrem de puternic dându-le de furcă pompierilor mai bine de 9 ore. În interiorul imobilului de lux au ars valori de peste 2.000.000 de euro care nu aveau asigurare.

 Irinel Columbeanu devastat după ce a văzut ruinele fostei locuințe

Fostul afacerist a făcut primele declarații legate de paguba care s-a produs în vila construită sub îndrumarea familiei lui. Irinel Columbeanu a precizat că a fost extrem de îndurerat să vadă imobilul fumengand. De altfel, fostul milionar a rememorat date din perioada in care imobilul a fost construit.

”Amenajarea a fost aleasă de constructorul şi arhitectul casei, şi cu mine. Frescele au ars în totalitate, nu a mai rămas nimic din ele”, a dezvăluit Irinel Columbeanu, la Xtra Night Show, emisiunea lui Dan Capatos de la Antena 1.

Fostul soț al Monicăi Columbeanu a ținut să precizeze că evenimentul dramatic s-a petrecut în mod surprinzător chiar în Sâmbăta Morților, de Halloween, semn ca omul de afaceri se gandeste la un posibil blestem aruncat asupra familiei lui.

Blestem asupra familiei Columbeanu? Irinel după ce și-a văzut vila mistuită :''s-a întâmplat asta în Sâmbăta Morţilor, de Halloween. ''

”Au rămas amintirile cu ai mei, care au venit au mai plecat. De asemenea amintirile mele cu Irina.(…) Tot încerc și eu să găsesc o explicație la ce s-a întâmplat. Am fost chiar astăzi acolo, inclusiv în piscină mai era apă. Casa avea echipamente care ar fi putut duce la acest incendiu” a declarat Irinel.

De partea cealaltă specialiștii sunt de părere că pagubele materiale, dincolo de cele sentimentale invocate de Irinel, sunt uriașe. Conform colectionarului de artă Valeriu Uzunov care a intermediat închirierea imobilului, bunurile din interior nu erau asigurate. Astfel, frescele realizate de Sabin și Tudor Bălașa nu au mai putut fi salvate. De altfel, în cadrul acesteia a fost distrusă și fresca semnată de Anna Lesko.

„Acum, au rămas cei 10.000 de metri pătraţi de teren, gardul spectaculos, care este, de asemenea foarte important, terenul de tenis şi construcţiile anexe, care nu au fost afectate. Nu se poate spune acelaşi lucru şi despre casă, în schimb! Dacă ar fi să forţez o evaluare, cu ochii minţii, aş putea spune că distrugerile sunt de peste 2.000.000 de euro”.

Din primele cercetări ale pompierilor s-ar părea că focul ar fi izbucnit de la subsolul impozantei clădiri. Chiar dacă s-a încercat stingerea incendiului acesta a urcat la parter și ulterior la etaj. acoperișul masiv al vilei. Momentan a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Vila a fost construită sub îndrumarea lui Ion Columbeanu, tatăl lui Irinel, alături de o echipa alcătuită dintr-un arhitect și un constructor. Irinel Columbeanu a precizat că procesul a fost unul extrem de complex având în vedere somptitudinea acesteia.

De altfel, în interior această era structurată în 13 dormitoare cu baie, piscină interioară și exterioară, bucătărie profesională. Totodată materialele și finisaleje utilizate în contrucția acesteia  erau unele extrem de valoroase. Irinel a ținut să precizeze că vila a fost scoasă la vânzare cu suma de 3,9 milioane de euro. În realitate această se ridica la o valoare de aproape 5 milioane de euro.

Conform expertului în obiecte de artă Valeriu Uzunov, numai obicetele de mobilier, constând în canapele și mese se ridicau la peste 100.000 de euro.

Irinel Columbeanu a ținut să precizeze că a vorbit cu fiica lui Irina care locuiește acum în Statele Unite alături de mama ei, pe care a înștiințat-o de pierderea respectivă.

”Mi-a facut foarte rau sa vad ruinele.”  a mai adaugat fostul milionar.