Bombă! Liviu Dragnea are planuri mari! Fostul lider al PSD ar putea ieși din închisoare pentru a face Paștele ACASĂ

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, încarcerat la Penitenciarul Rahova, vrea să facă Paștele acasă. El a solicitat eliberarea condiționată.

Bombă! Liviu Dragnea are planuri mari! Fostul lider al PSD ar putea ieși din închisoare pentru a face Paștele ACASĂ

Fostul lider social-democrat, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv pe data de 27 mai 2019 de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, în legătură cu dosarul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea ar putea face Paștele acasă

Acum, Dragnea a ajuns la momentul în care are dreptul legal să solicite liberarea condiționată. El a făcut o solicitare în acest sens, iar Judecătoria Sectorului 5 o va analiza pe data de 27 aprilie. Atenție, decizia magistraților nu va fi definitivă, ci va putea fi contestată.

Conform legii, în cazul pedepselor mai mici de zece ani, deținutul poate beneficia de liberare condiționată doar dacă a executat cel puțin 2/3 din pedeapsă.  Cele două treimi din pedeapsă s-ar fi împlinit în luna septembrie a anului 2021, însă zilele de muncă sunt considerate zile executate câștigate în urma muncii prestate și se scad din durata pedepsei.

Totuși, în iunie 2020, lui Liviu Dragnea i-a fost tăiat dreptul la muncă, după ce a vorbit pe Skype cu fosta lui consilieră. De-a lungul timpului, fostul lider al PSD a încercat de mai multe ori să iasă din închisoare pentru a obține eliberarea. De asemenea, într-un alt dosar, fostul lider al PSD este acuzat de fraudă cu fonduri europene și guvernamentale, conform Știripesurse.ro.

Liviu Dragnea vrea să își recupereze partidul

Mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat că fostul lider al PSD nu are de gând să părăsească Partidul Social Democrat. Mai mult, Ștefănescu spune că atunci când Liviu Dragnea va ieși din închisoare, intenționează să recupereze formațiunea condusă în prezent de Marcel Ciolacu.

Codrin Ștefănescu a avut această reacție după ce în spațiul public a apărut o informație conform căreia Liviu Dragnea pregătește un nou proiect politic. Mai exact, în știrea respectivă scria că se va forma un nou partid politic, PER, în care s-au strâns mai mulți foști lideri ai social-democraților, apropiați ai lui Liviu Dragnea.

În acest context, Codrin Ștefănescu a postat un mesaj pe Facebook prin care neagă zvonurile privind plecarea sa la un alt partid.