Suntem într-o situaţie foarte serioasă, a susținut cancelarul german. Până când a fost prelungit lockdown-ul?

Germania continuă cu măsurile dure împotriva COVID-19. Lockdown-ul a fost prelungit până pe 18 aprilie. Angela Merkel a cerut categoric germanilor să stea acasă în timpul sărbătorilor Pascale. Potrivit Reuters, cancelarul german a reușit să îi convingă pe liderii celor 16 landuri germane să înăsprească lupta cu pandemia după o lungă serie de discuţii. Dezbateriile au ținut până în mijlocul nopţii.

Merkel a avut câștig de cauză iar liderii landurilor au renunţat la planul de a reporni treptat economia. Asupra acestei strategii se puseseră de acord la începutul lunii. Acum însă, situația dezastruoasă provocată de COVID-19 i-a determinat să renunțe la orice formă de relaxare a măsurilor.

Mesajul lui Merkel a fost categoric. „Suntem într-o situaţie foarte serioasă. Numărul de cazuri creşte exponenţial şi paturile de terapie intensivă se umplu din nou”, a susținut ea.

Situația critică în Germania impune măsuri dure

În context, trebuie subliniat că Germania a început să relaxeze ușor restricţiile luna acesta. Situația s-a înrăutățit, însă, după ce noile tulpini ale COVID au început să-și facă puternic simțită prezența. Numărul cazurilor de infectectare a explodat iar frica de pune la pământ sistemul sanitar a început iar să se simtă.

Institutul de Boli Infecţioase Robert Koch a anunţat că numărul de cazuri la suta de mii de locuitori înregistrate în decursul unei săptămâni s-a situat luni la 107, peste pragul de 100. Secţiile de terapie intensivă nu mai fac faţă. Peste 3.000 de oameni erau internaţi în secţiile ATI din Germania duminică.

Începând din data de 1 aprilie, locuitorii Germaniei sunt îndemnaţi să stea acasă pentru a reduce contactele cu alţi cetăţeni. Chiar dacă Merkel s-a luptat pentru ca magazinele să-și pună lacătul, măsura nu a fost aceeptată. Astfel, magazinele nu se închid. În schimb, germanilor le este interzis să organizeze întâlniri de familie cu mai mult de cinci participanţi. Guvernul are în. vedere să ceară bisericilor să-şi desfăşoare slujba de Paşte online.