Autoritățile din Ilfov sunt în alertă. Cazurile noi de infectare cu coronavirus au explodat în ultimele ore. Astfel, s-au decis noi restricții.

În urmă cu câteva zile, Satu Mare a fost primul care a intrat în scenariu roșu, iar acum Ilfov este al doilea județ. Astfel, autoritățile au decis noi restricții.

Cazurile noi de infectare cu coronavirus au explodat în ultimele ore. În județul Ilfov rata de infectare a crescut la 3,06 la mia de locuitori.

Așadar, potrivit unei hotărâri de guvern intrată în vigoare luni, în acest scenariu, locuitorii vor avea acces la numeroase activități doar dacă prezintă certificatului verde.

De asemenea, alte patru județe și Bucureștiul sunt în scenariul galben, cu o incidență de peste 1,5 la mie.

Potrivit hotărârii de guvern care a fost adoptată vineri, în județele/localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, accesul la mai multe activități este permis doar în baza certificatului verde. Documentul îl pot obține doar cei care au fost vaccinați cu schema completă, au un test COVID negativ sau au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Autoritățile au anunțat că în localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, cei care nu prezintă certificatul verde COVID-19 nu vor avea acces în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Poți descărca certificatul verde aici: https://certificat-covid.gov.ro/login şi va atesta că persoanele sunt:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

– au un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

– între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2