Asta pentru că polițistul nu are nicio autoritate în casa ta, dar te poate sancționa pentru că dai muzica mai tare. Ca multe alte legi, este un text vag, așa că nici Poliția nu știe care sunt limitele legale. Și, implicit, nu prea are o bază pe care să vă dea amendă că v-ați strâns prea mulți.

Restricţiile nu pot fi aplicate pentru că poliţistul nu are nicio autoritate în casele oamenilor, dar îi poate sancţiona pe cei care dau muzica mai tare. Atunci sunt toate şansele să descopere că în locuinţă are loc o petrecere, interzisă de altfel în perioada aceasta.

Ce riscă românii care invită prieteni acasă de Revelion

Ce riscă românii care invită prietenii acasă de Revelion

Poliția nu poate afla dacă fiecare cetățean în parte respectă restricțiile privind organizarea petrecerilor de Revelion, deoarece nu are niciun control în privința locuințelor. Cel mult, persoanele care încalcă legea pot fi amendate doar pentru tulburarea liniștii publice, iar acest lucru se poate întâmpla doar dacă vecinii reclamă că muzica este dată la maximum.

Mai mult decât atât, legea nu specifică exact nici care este numărul indicat pentru o reuniune de familie, întreaga prevedere fiind incertă.

Polițiștii spun că am putea vorbi de o „lacună legislativă”, pentru că nu au pârghiile necesare pentru a afla sau nu dacă este respectată această interdicție. De altfel, ei nu au niciun control în locuință, dacă nu este vorba de nicio infracțiune.