Ce să mănânci pentru a ți se îmbunătăți vederea! Consumă aceste alimente în mod regulat

Consumă aceste alimente zilnic pentru o vedere sănătoasă!

Ce să mănânci pentru a ți se îmbunătăți vederea! Consumă aceste alimente în mod regulat

În cazul în care ești o persoană norocoasă și nu ai probleme cu vederea, aceste alimente îți vor menține vederea sănătoasă, pe deplin tânără și îți vor oferi acea strălucire răvășitoare din privire. În cazul în care porți deja ochelari de vedere, nu-ți face griji, pentru că un consum regulat al acestor alimetnte îți va îmbunătăți această funcție. Iată care sunt alimentele care fac adevărate minuni pentru vederea ta și nu numai!

1. Primul aliment minune – oul

Oul este într-adevăr un aliment minune, care te poate scăpa de foarte multe probleme în cazul în care este consumat în mod regulat și cu măsură. Este foarte bogat în sulf, cisteină, lecitină, luteină și aminoacizi. Poate chiar preveni apariția cataractei. Reprezintă un real ajutor mai ales pentru persoanele aflate la o vârstă înaintată, care sunt cele mai predispuse la orbire. Consumul a unui ou pe zite va asigura de faptul că ochii tăi vor rămâne la fel de sănătoși și sclipitori, așa cum i-ai avut și până acum.

Ce să mănânci pentru a ți se îmbunătăți vederea! Consumă aceste alimente în mod regulat

2. Al doilea aliment minune – morcovul

Da, este adevărat faptul că nu toată lumea se ”pupă” cu acest aliment, însă el poate fo consumat sub mult mai multe forme. Fie gătit în mâncaruri, fie doar fiert, fie consumate în stare crudă. Aceștia conțin pigmentul natural numit betacaroten, un precursor al vitaminei A și un antioxidant care previne orbirea și cataracta.

3. Nuci și semințe

Sunt bogate și ele în acizi grași Omega-3, dar și în vitamina E care poate preveni sau încetini dezvoltarea cataractei. Nu trebuie să te rezumi doar să le ronțăi in pauze, la film sau la meci. Le poți adăuga în salate, peste somon sau în cerealele de la micul dejun.

4. Avocado

E bogat în vitamina E, esențială pentru ochii tăi. Poate fi adăugat în piureuri, îl poți transforma într-un delicios sos guacamole și îl poți adăuga în salate.