Ce se întâmplă acum cu mezosoprana aruncată de la etaj de soțul ei. Rudele ei cer rând pe rând ordin de protecție!

Cazul care a șocat în urmă cu câteva luni întreaga Românie are în continuare un deznodământ dureros. Artista care a suferit gravul traumatism în urmă căderii de la etaj este acum în grija surorii.

Ce se întâmplă acum cu mezosoprana aruncată de la etaj de soțul ei. Rudele ei cer rând pe rând ordin de protecție!

Dacă multă lume aștepta într-un fel sau altul să se facă dreptate în cazul prim mezosopranei din cadrul Operei Naționale din Iași care a rămas invalida și și-a pierdut o parte din simțuri, totul pare să nu fi evoluat prea mult în acest sens. Asta din cauza anchetei anevoioase blocată de lipsa de probe și informații. Avand în vedere că la momentul la care incidentul nefericit s-a produs în locuința se aflau doar cei doi soți, în această faza a cercetărilor pianistul Codrin Nicoară nu poate fi pus sub acuzare.

Artista a fost luată în grijă de o sora

În cadrul ultimei înfățișări a procesului desfășurat în acest caz una dintre surorile mezosopranei Maria Macsim Nicoară le-a cerut judecătorilor să o ia în îngrijire pe artista în propria locuință. Cererea a fost aprobată, iar astfel, artista aflată acum în perioada de recuperare va fi în mod legal sub tutela surorii sale.

Ce se întâmplă acum cu mezosoprana aruncată de la etaj de soțul ei. Rudele ei cer rând pe rând ordin de protecție!

La rândul lui, fostul soț al mezosopranei a depus și el o solicitare în care cere ca femeia să rămână în îngrijirea lui. Conform spuselor rudelor apropiate, în documentul respectiv înaintat către autorități pianistul Codrin Nicoară ar fi folosit un limbaj extrem de agresiv.

Tot invocând acest gen de limbaj și comportament, rudele artistei au cerut rând pe rând ordin de restricție împotriva păratului. Atât mama cât și sora Mariei Macsim Nicoară vor ca acesta să nu aibă posibilitatea de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de familia lor, dar și de Spitalul Clinic județean de Urgență Iași atunci când artista se află acolo internată pentru recuperare.

Deocamdată decizia în acest sens a fost respinsă.

Coșmarul artistei a început în luna mai când a ajuns de urgență la spital după ce ar fi agonizat nu mai puțin de 8 ore după o căzătură de la etaj. Deși starea ei era una critică, soțul acesteia a fost pus la zid pentru faptul că nu a sunat imediat la numărul unic de urgență 112.Bărbatul a susținut că a ridicat-o pe soția lui care a căzut pe scări după ce consumase băuturi alcoolice și a așezat-o pe canapea. Alarma ar fi fost dată abia a două zi de dimineață chiar de soacra artistei care a chemat de urgență ambulanț.

Pentru Maria Macsim nicoară au urmat două luni cruciale în care a zăcut pe patul de spital trecând prin numeroase proceduri și intervenții medicale menite să o repună pe picioare. Artista nu și-a recuperat între timp motricitatea și nici nu poate vorbi, însă spre surprinderea medicilor ori de câte ori era vizitată de familie, starea ei se îmbunătățea văzând cu ochii. Astfel, aceasta a fost externată în iulie, urmând să revină la spital pentru recuperare.