Cel mai mare urs din România ar fi fost împușcat de un prinț austriac. Ministerul Mediului: „Există suspiciuni”

Cel mai mare urs din România ar fi fost împușcat de un prinț austriac. Acesta ar fi avut autorizație pentru a elimina o ursoaică, care ar fi produs pagube locuitorilor din zonă. Ministerul Mediului a oferit o primă reacție, spunând că „există suspiciuni” în privința exemplarului care a fost omorât.

Cel mai mare urs din România ar fi fost împușcat de un prinț austriac. Ministerul Mediului: „Există suspiciuni”

Arthur, ursul uriaș, a fost ucis într-o arie naturală protejată, la Ojdula, județul Covasna. Potrivit unui comunicat al ONG-ului Agent Green, distribuit pe pagina oficială.

Reprezentanții instituției susțin că prințul Emanuel von und zu Liechtenstein și-a fundamentat uciderea printr-o derogare oferită de ministerul mediului din România, în luna martie, pentru împușcarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube locuitorilor. În realitate, a fost omorât un mascul care nu venise niciodată în apropierea localităților.

Cel mai mare urs din România ar fi fost împușcat de un prinț austriac

Organizațiile austriece de mediu au distribuit și ele informatiile: „Arthur, cel mai mare urs sălbatic din Europa, a fost împușcat mortal de Prințul Emanuel de Liechtenstein într-un sanctuar transilvănean”.

Cel mai mare urs din România ar fi fost împușcat de un prinț austriac. Ministerul Mediului: „Există suspiciuni”

„Prințul a folosit o derogare de la Ministerul Român al Mediului pentru vânătoare, care a fost emisă pentru o ursoaică, care ar fi cauzat daune unei ferme vara trecută. De fapt, a fost împușcat un urs care trăiește adânc în pădure care nu s-a apropiat niciodată de localități. Ursul a fost observat de mulți ani de un ranger local al Agent Green, a fost numit Arthur și era cunoscut în toată țara,” a transmis Verein Gegen Tierfabriken, o organizaţie pentru drepturile animalelor din Austria.

„Păcat pentru Austria că Prințul Emanuel a ucis acest urs frumos, iubit, în România. Este inacceptabil că austriecii influenți pot vâna animale protejate pe bani mulți! Vânătoarea de trofee este în general condamnabilă și este respinsă și de populație. Cerem interdicția generală a vânătoriide trofee și interzicerea importului de trofee, ca în comerțul cu fildeș și apelăm la prinț să renunțe acest hobby sângeros”– a declarat Ann-Kathrin Freude, coordonator de campanii al VGT.