Oamenii de știință chinezi ar fi realizat și un dosar privind potențialul acestor arme, dar și cele mai bune metode pentru a fi răspândite în rândul inamicilor.

Oamenii de știință chinezi s-au pregătit pentru un al treilea război mondial cu arme biologice și genetice, inclusiv coronavirus, în ultimii șase ani, potrivit unui document obținut de anchetatorii americani, citat de Daily Mail.

Documentul citat insistă că acestea vor fi „armele de bază pentru victorie” într-un astfel de conflict, chiar subliniind condițiile perfecte pentru a eliberarea unei astfel de armă biologică și documentând impactul pe care l-ar avea asupra „sistemului medical al inamicului”.

Aceste ultime dovezi că Beijingul a considerat potențialul militar al coronavirusurilor SARS încă din 2015 a ridicat, de asemenea, temeri recente asupra Covid-19, unii oficiali încă susținând că virusul ar fi fost scăpat dintr-un laborator chinez.

Îngrijorări majore privind intențiile apropiaților președintelui chinez

Documentul realizat de oamenii de știință ai Armatei Populare de Eliberare din China și oficiali din domeniul sănătății a examinat manipularea bolilor pentru a produce arme „într-un mod nemaivăzut până acum”.

Surse guvernamentale de rang înalt spun că acest lucru „ridică îngrijorări majore” cu privire la intențiile celor apropiați președintelui chinez Xi Jinping, pe fondul temerilor tot mai mari cu privire la lipsa de reglementare a Chinei cu privire la activitatea din laboratoare.

Autorii documentului insistă că un al treilea război mondial „va fi biologic”, spre deosebire de primele două războaie care au fost descrise ca fiind chimice și respectiv nucleare.

Documentul face referire la cercetări care amintesc că cele două bombe atomice aruncate asupra Japoniei i-au forțat pe japonezi să se predea și au adus practic sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Este susținută astfel ideea că armele biologice vor fi „arma de bază pentru victorie” într-un al treilea război mondial.

Condițiile ideale pentru eliberarea unei astfel de arme biologice

Documentul prezintă, de asemenea, condițiile ideale pentru a elibera o armă biologică și a provoca daune maxime.

Oamenii de știință chinezi spun că astfel de atacuri nu ar trebui să fie efectuate în mijlocul unei zile senine, deoarece lumina soarelui intensă poate deteriora agenții patogeni, în timp ce ploaia sau zăpada pot afecta particulele de aerosoli. Aceștia sugerează în schimb că arma biologică ar trebui să fie eliberată noaptea, sau în zori, amurg sau pe vreme înnorată, cu „o direcție stabilă a vântului … astfel încât aerosolul să poată pluti în zona țintă”.

Cercetarea menționează, de asemenea, că un astfel de atac ar avea ca rezultat o creștere a pacienților care necesită tratament spitalicesc, care „ar putea cauza prăbușirea sistemului medical al inamicului”.

În ultimii ani, armata Chinei și-a intensificat angajarea de oameni de știință după ce președintele Xi Jinping a spus că acesta este un element cheie în marșul națiunii pentru supremația globală.

Tom Tugendhat, președintele comisiei pentru afaceri externe din Regatul Unit a declarat: „Acest document ridică îngrijorări majore cu privire la ambițiile unora dintre cei care sfătuiesc conducerea superioară a partidului. Chiar și sub cele mai stricte controale, aceste arme sunt periculoase.