Cinci semne că te autosabotezi fără să vrei. Tocmai de aceea s-ar putea să nu ai succes!

Foarte mulți dintre cei care își doresc să își îndeplinească anumite obiective s-ar să ajungă în situația de a se auto-sabota fără să-și dea seama.

Cinci semne că te autosabotezi fără să vrei. Tocmai de aceea s-ar putea să nu ai succes!
Cinci semne că te autosabotezi fără să vrei. Tocmai de aceea s-ar putea să nu ai succes!

Uneori, poți ajunge în aceea situație în care, deși ai muncit din greu pentru a-ți îmbunătăți viața, să îți dai seama că nu s-a schimbat mare lucru.

Este frustrant să simți că nimic din ceea ce faci nu face diferența. Și tocmai din această cauză ai putea ajunge să nu-ți mai dorești să faci ceva pentru că nu obții rezultatele dorite.

Însă, uneori, motivul pentru care ajungi într-o astfel de situație este că s-ar să te autosabotezi fără să-ți dai seama. Iată câteva exemple care ți-ar putea împiedica să ajungi acolo unde ți-ai propus.

1. Supra-planificarea

Chiar dacă planificarea este bună, pot să apară și acele momente în care tocmai din această cauză să simți că nu mai poți face față. Dezavantajul planificării este că foarte mulți ajung să-și facă un plan fără să îl pună în practică. Și așa, planificarea ajunge un instrument de amânare. Este indicat să te organizezi mai bine, dar ai grijă să nu ajungi în acea situație în care să mai faci nimic.

2. Cauți inspirației

La fel ca supra planificarea, căutarea inspirației este un alt mod de a amâna fără să-ți dai seama. În loc să începi, căutați anumite lucruri doar pentru că ai senzația că ai nevoie de ajutor pentru a face primul pas. Atunci când începi să cauți inspirație s-ar putea să ajungi fie în acea situație în care confuzia să fie mai mare sau să ai prea multe informații și să nu-ți mai dai seama ce ai de făcut.

Cinci semne că te autosabotezi fără să vrei. Tocmai de aceea s-ar putea să nu ai succes!
Foto: Shutterstock

3. Lipsa de implicare

S-ar putea să fi ajuns în acea situație în care să începi ceva și să ajungi să renunți la jumătatea drumului, deoarece nu obținea rezultatele dorite. Este foarte important să ai în minte că atingerea unor obiective nu se va face peste noapte. Nu te poți aștepta întotdeauna la o satisfacție imediată. Ca să reușești cu adevărat trebuie să te implici mai mult și să muncești pentru a avea rezultate. De asemenea, trebui să înveți să ai răbdare.

4. Lipsa de consecvență

Spontaneitatea este minunată pentru a avea o viață interesantă. Totuși, consecvența este esențială pentru a obține succesul. Dacă nu ești consecvent în munca ta, în comportamentul tău sau în rutina ta zilnică, o să-ți fie foarte dificil să faci progrese.

5. Crezi că ar trebui să te comporți într-un anumit fel

Probabil ai auzit deja că foarte mulți dintre cei care au reușit, au făcut-o pentru că au gândit în afara cutiei. Însă s-ar putea ca fără să-ți dai seama să ajungi să te comporți sau să acționezi într-un anumit fel, tocmai pentru că ești de părere că așa ai putea avea mai multe șanse de reușită. Însă nu este deloc așa. Ceea ce te reține este să crezi că trebuie să ai un anumit tip de personalitate pentru a avea succes.