Cine a fost Diego Maradona! Povestea legendarului fotbalist

Presa din Argentina anunţă decesul legendarului Diego Maradona. Iată cine a fost cel care a scris istorie în fotbalul din întreaga lume.

Cine a fost Diego Maradona! Povestea legendarului fotbalist
Cine a fost Diego Maradona! Povestea legendarului fotbalist

Diego Armando Maradona ar fi murit astăzi, în urma unei probleme grave de sănătate. Legendarul fotbalist lasă în urma sa o poveste de viaţă incredibilă.

Cine a fost Diego Maradona

Diego Armando Maradona s-a născut pe data de 30 octombrie 1960 în Lanus – Argentina. El a murit astăzi, tot în Argentina, în localitatea sa din Tigre.

Maradona este considerat de jurnaliştii sportivi, de ceilalţi fotbalişti, de fani şi de întreaga lume unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor. El a împărţit cu Pele titlul de jucătorul secolului, decernat de FIFA. În timpul carierei sale de fotbalist, Maradona a evoluat pe teren pentru Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994).

El a reuşit să aibă o carieră demnă de succesul internaţional. A jucat pentru Argentina 91 de meciuri şi 34 de goluri. A fost prezent la turneele finale ale Campionatului mondial de fotbal F.I.F.A., inclusiv Cupa Mondială din 1986.

Cine a fost Diego Maradona! Povestea legendarului fotbalist
Cine a fost Diego Maradona! Povestea legendarului fotbalist

El a câştigat premiul Balonul de Aur şi premiul pentru cel mai bun jucător al momentului. Sunt mai multe motive pentru care Maradona a fost considerat unul dintre cei mai controversaţi oameni ai lumii.

În luna octombrie a anului 2008, Maradona a luat o decizie drastică, ce a uimit întreaga suflare a fotbalului din toată lumea. A decis să fie antrenor. Pe atunci, el a fost numit selecționerul echipei naționale a Argentinei. Această echipă a avut norocul de a fi condusă până în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din 2010. El a fost cel mai mare jucător al anilor 80-90, singurii egalaţi cu el fiind Pele şi Hagi, la acea vreme.

Un jucător unic

De altfel, Maradona rămâne singurul jucător din istoria fotbalului ale căror transferuri au bătut recorduri mondiale. Primul record a fost înregistrat atunci când a fost transferat la FC Barcelona, pentru 5 milioane de Lire Sterline, iar al doilea când a fost transferat la Napoli, contra sumei de 6,9 milioane de Lire Sterline.

Diego Maradona a murit astăzi în urma unui accident cardio vascular. Rămas bun!