In aceste conditii, castigatorul alegerilor ar putea fi viitorul Cancelar al Germaniei. Alegerile sunt importante atat pentru Germania, cat si pentru Europa, Vom afla cine se va fi conducatorul celei mai mari economii a Europei in urmatorii patru ani.

Cine candideaza pentru functia de Cancelar al Germaniei?

Trei persoane candideaza la functia de cancelar, desi pana in momentul de fata niciunul dintre ei nu a reusit sa-si impuna autoritatea.

La alegrile din 2018, Angela Merkel s-a impus ca favorita.

Care sunt candidatii pentru functia de Cancelar al Germaniei?

Unul dintre candidati este Armin Laschet, un aliat de nadejde al Angelei Merkel. Armin Laschet este considerat preferatul actualului cancelar.

Cine va fi noul Cancelar al Germaniei. Angela Merkel va fi inlocuita!

Alt candidat este Friedrich Merz, un ultra-conservator care a declarat ca isi doreste o distantare de politica actualului cancelar. Merz este un vechi rival al lui Merkel si este adeptul uni conservatorism mai dur. Acesta a candidat pentru conducerea partidului si in 2018, insa atunci a pierdut in fata Annegretei Kramp-Karrenbauer, succesoarea preferata de Merkel.

Cine va fi noul Cancelar al Germaniei. Angela Merkel va fi inlocuita!

Al treilea candidat pentru functia de cancelar al Germaniei este Norbert Roettgen, fost ministru intr-unul din guvernele lui Merkel, dar cazut in dizgratia cancelarului. Roettgen este un centrist si sustinator al valorilor traditionale ale societatii germane sustinerea Uniunii Europene, parteneriatul franco-german si parteneriatul cu Statele Unite.

 

Cine va fi noul Cancelar al Germaniei. Angela Merkel va fi inlocuita!