Circ în Parlament la „Ora premierului”. Cîțu îl trimite la școală pe Ciolacu

Social-democrații care l-au chemat pe Florin Cîțu în Parlament pentru o dezbatere pe tema bugetului au venit cu mai multe figuri de carton reprezentând lideri ai puterii și au vociferat încontinuu din sală, făcându-l pe președintele de ședință, Ludovic Orban, să intervină de câteva ori și să-i trimită „în galerie, imediat ce se vor redeschide stadioanele”.

Circ în Parlament la „Ora premierului”. Cîțu îl trimite la școală pe Ciolacu

În zgomotul din sala de plen, Florin Cîțu și-a început discursul atacându-i frontal pe liderii PSD care-l contestă spunându-le că sunt „slugile lui Dragnea”, iar la final oferindu-se să-l înscrie la școală pe Marcel Ciolacu, care n-a înțeles nimic din buget. „Cititul n-a omorât pe nimeni”, a comentat el.

„Românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă. În acelaşi timp, să vedem cine mă contestă pe mine, cine sunt cei care mă contestă. Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose. Aceştia sunt cei care mă contestă pe mine. Repetăm numele celor care mă contestă: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Paul Stănescu, toţi slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov. Toţi încă fac tot ce le-au spus aceşti oameni, au făcut şi fac acelaşi lucru, rămân şi au fost slugile celor doi”, a afirmat Florin Cîţu în plenul Camerei Deputaţilor.

În replică, liderul PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat pe premier că minte și că a venit cu un buget al austerității, cerându-i în final să plece de la Palatul Victoria.

„Domnule premier, aţi vorbit vreo 10 minute. În tot acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri. (…) În loc să veniţi cu un buget care să repare, dumneavoastră aţi luat coasa în mâini şi v-aţi apucat să seceraţi veniturile românilor. Nu vă pasă că energia este mai scumpă, că mâncarea este mai scumpă, că medicamentele sunt mai scumpe. V-aţi prezentat deja filosofia de viaţă: că pe lumea asta nimic nu e gratis! Din păcate, aţi dovedit că nici să mori nu e gratis. Aţi tăiat până şi de la ajutorul de înmormântare. Domnule Cîţu, ştie tot poporul că la dumneavoastră totul se reduce la bani. Pe care fie îi furaţi, fie îi împrumutaţi la dobânzi uriaşe. Dar pe lumea asta sunt şi lucruri care pur şi simplu nu se măsoară în bani”, a afirmat acesta.

Ciolacu a susţinut că premierul, „campionul absolut al urii”, îi urăşte pe bugetari, pe care îi ameninţă acum cu tăieri de venituri şi cu concedieri şi urăşte mediul privat, pe care l-a minţit un an întreg că îl va ajuta.