O companie din România oferă 1.000 de locuri de muncă. Veștile sunt extraordinare în special pentru cei care din cauza  vremurilor și-au pierdut job-urile și au decis să se reprofileze în aproape orice domeniu pentru a contribui la bugetul familiei. Ai mai jos mai multe detalii despre retailer!

1.000 de locuri de muncă pentru români: detalii despre compania care angajează

Timișoara va începe să producă baterii și sisteme pentru mașini electrice din întreaga lume, iar acum o companie își caută angajații în număr mare ca să înceapă proiectul. Concret, în proiectul în cauză este vorba despre o investiție de 200 de milioane de euro, conform anunțului primarului Dominic Fritz.

Investiția este făcută de către compania Dräxlmaier care urmează să creeze și 1.000 de locuri de muncă ce sunt disponibile la Timișoara. Mai mult decât atât, Timișoara se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi:

„Timișoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume. Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate, pe care am avut bucuria să o anunțăm astăzi, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi.”

”Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara. Le urez succes și îi asigur de tot sprijinul Primăriei Timișoara. Sper ca în curând să-l felicit și pe primul timișorean care va conduce o mașină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timișoara”
Dominic Fritz, primarul Timișoarei (Sursa: facebook.com)

Ce își propune compania?

Investiția prezentă a fost anunțată la câteva luni de la anunțul celor de la Ford care au indicat faptul că în anul 2024 la Craiova va fi produs primul automobil electric din țară. Grupul german are la Timișoara un teren de 130.000 de mp pentru un plan de dezvoltare pe o perioadă de 15 ani.

Compania are aproximativ 14.000 de angajați în România. Complexul a fost gândit de arhitecții Dräxlmaier și cuprinde cinci clădiri de producție concentrate în jurul unei clădiri-nucleu care va fi una modernă de birouri cu spații și laboratoare de cercetare.

Profitul fabricii se adaptează la cerințele moderne ale industriei auto: „Cu sistemele noastre de baterii din segmentul E-mobility, sprijinim producătorii de automobile pentru a face mobilitatea viitorului şi mai sigură, mai confortabilă şi mai durabilă.

Fabrica va cunoaşte mai multe etape de dezvoltare în următorii ani. Vom implementa o serie de noi proiecte pentru automobilele electrice. Portofoliul de produse, tehnologia şi procesele de producţie din fabrică se vor schimba”, spune dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al companiei.