Copilul tău este nepoliticos? Iată cum îl înveți să aibă un comportament civilizat

Iată cum îți educi copilul să fie politicos!

Copilul tău este nepoliticos? Iată cum îl înveți să aibă un comportament civilizat

Un copil care a dezvoltat un comportamnt nepoliticos poate fi corectat fără nicio urmă de îndoială. Întreg acest proces poate fi foarte greu, însă cu multă răbdare în dotare și cu multă perseverență, rezultatele favorabile nu vor întârzia să apară.

1. Puterea exemplului este nemăsurată

Copiii au tendința să preia din comportamentele adulților. Chiar dacă este bine sau nu, ei asimilează informația și, în mod automat, și-o aplică în propriul comportament. Nu uita niciodată să folosești cuvintele magice precum ”Te rog”, ”Mulțumesc” sau ”Bună ziua”. Cu siguranță nu va ezita să le folosească în cazul în care va vedea că în jurul lui se va face ”abuz” de astfel de formule.

2. Este foarte important să știe ce este politețea și de ce trebuie să existe în comportamentul lui

Copiii au nevoie de foarte multe explicații și informații, așa că și politețea trebuie să fie explicată pe înțelesul lor. Nu uita să folosești exemple din viața de zi cu zi pentru a-l face pe cel mic să înțealeagă cât de bine aceste aspecte ce țin de politețe.

Copilul tău este nepoliticos? Iată cum îl înveți să aibă un comportament civilizat

3. Laudă-l ori de câte ori are un comportament exemplar

Nu sta nepăsător atunci când vezi că a avut un comportament demn de lăudat. Încurajează-l și motivează-l ori de câte ori aplică ceea ce l-ai învățat.

4. Fii fermă, dar nu rigidă în impunerea regulilor politeții.

Este de preferat ca piticul să învețe politețea ca pe ceva natural, ușor de aplicat și plin de avantaje. Politețea nu înseamnă un mod rigid de a fi și de a respecta eticheta sau codurile sociale. Ea nu exclude distracția, apropierea și timpul de calitate petrecut împreună.

5. Ai grijă la mesajele duble pe care i le poți transmite!

Dacă copilul tău face sau spune lucruri nepoliticoase, atitudinea ta verbală trebuie să fie congruentă cu atitudinea ta non-verbala. Degeaba îl cerți și îi spui că nu este frumos dacă, întorcându-te la cel de lângă tine, te amuzi pe seama a ceea ce a facut, în speranța că el nu va ști despre ce este vorba.