Cristian Pomohaci este acuzat de evaziune fiscală. Ce se va întâmpla cu fostul preot

Scandalul care a captat atenția unei țări întregi este înlocuit de o nouă acuzație.

Cristian Pomohaci, acuzat de evaziune fiscală. Ce se va întâmpla cu fostul preot
Cristian Pomohaci, acuzat de evaziune fiscală. Ce se va întâmpla cu fostul preot

Fostul preot Cristian Pomohaci se luptă de mai bine de un an cu dosarul de evaziune fiscală deschis de procurori împotriva sa. Se pare că acesta este acuzat că a achitat Statului român impozite şi taxe care erau mult mai mici faţă de cât ar fi trebuit să plătească. Pentru că fostul preot nu şi-ar fi declarat complet veniturile acum are mari probleme.

Cristian Pomohaci s-a ales cu o condamnare de un an după gratii. Din fericire pentru el sentința de condamnare la închisoarea este cu suspendare. Pomohaci a primit verdictul de vinovat în cadrul acuzaţiei de evaziune fiscală.

El ar fi închiriat 11 apartamente însă pentru acestea nu a făcut contracte pentru a nu fi nevoit să le înregistreze şi astfel să plătească taxele impuse de lege. Mai mult Pomohaci ar fi creat prin aceasta prejudicii extrem de mari statului.

Cu ce sume a fraudat Pomohaci statul

Între anii 2012-2017 fostul preot a reuşit să strângă aproape 240.000 de euro din închirierea celor 11 apartamente. Ca urmare acesta nu a declarat o sumă de 85.462 de euro pentru a nu plăti impozit. Din acest motiv Cristian a primit o pedeapsă cu închisoarea. Pentru că şi-a recunoscut fapta sentința a fost una mai mică.

Controversatul fost preot, Cristian Pomohaci, ar avea 1,75 milioane de euro. El deține 40 de imobile dintre care 25 de apartamente, 9 terenuri și alte construcții. Valoarea totală a acestora se ridică la 7.171.515 lei.

În timp ce era anchetat Cristian Pomohaci a plecat la Hollywood acolo unde s-a fotografiat pe ”Walk of Fame”. El a prezentat românilor hotelul de care se povesteşte că ar fi bântuit de fantoma celebrei actrițe Marilyn Monroe.

Cristian Pomohaci are propria lui stea la Hollywood

Cristian Pomohaci, acuzat de evaziune fiscală. Ce se va întâmpla cu fostul preot
Cristian Pomohaci, acuzat de evaziune fiscală. Ce se va întâmpla cu fostul preot

Ba mai mult Cristian Pomohaci are propria lui stea la Hollywood. Deşi acest lucru îl bucură acesta povestea că nu a fost mulţumit de ce a găsit în America. De altfel el aşteaptă să termine condamnarea şi conform legii, în timp ce este judecat cu suspendare nu are voie să părăsească ţara.

Ce povestea Pomohaci despre Hollywood

„E un deal sec, plin de chineji sau de tatuați. Dacă ar vedea oamenii ăștia țara noastră, n-ar mai pleca niciodată din România. Nu este țară mai frumoasă ca a noastră. Toți vin aici după American dreams, dar multumiți-i lui Dumnezeu pentru țara noastră”, povestea acesta.