Cum faci să nu-ți mai compari relația cu a altor cupluri? Acest obicei este foarte dăunător!

Există multe persoane care ajung să-și compare propria relație cu cele văzute pe social media. Iar acest lucru uneori poate cauza destul de multe probleme.

Cum faci să nu-ți mai compari relația cu a altor cupluri? Acest obicei este foarte dăunător!
Cum faci să nu-ți mai compari relația cu a altor cupluri? Acest obicei este foarte dăunător!

Este normal să vrei să-ți compari propria relație cu a altor cupluri din jurul tău. Cu toate acestea, ar trebui să ții cont că acest obicei de a face mereu comparații cu alte persoane de pe social media poate crea probleme în viața ta amoroasă. De fapt, poate cauza tot felul de tensiuni și certuri inutile.

Trebuie să ții cont că dacă îți faci un obicei din a compara tot timpul relația în care te aflii, partenerul ar putea ajunge să se simtă foarte presat. Iar nemulțumirea pe care o simți ar putea crește, mai ales că s-ar putea să ajungi să simți că nu-și dă suficient de mult interesul.

Însă trebuie să îți reamintești că nu tot ceea vezi pe social media este real. Foarte multe cupluri se comportă de parcă totul ar fi perfect între ei. Dar în realitate, lucrurile s-ar putea să nu arate chiar atât de bine. Deci dacă vrei să nu-ți mai compari relația, atunci aceste sfaturi te-ar putea ajuta.

1. Încearcă să găsești confort în propria relație

Dacă poți găsi confort în relația ta, atunci nu o să mai simți atât de tare că ceva lipsește în viața ta de cuplu. De fapt, nu vei mai simți atât de multă gelozie atunci când urmărești alte cupluri. Și te vei concentra mai mult pe partener și mai puțin pe ce fac alții.

Cum faci să nu-ți mai compari relația cu a altor cupluri? Acest obicei este foarte dăunător!
Foto: pixabay.com

2. Nu mai încerca să găsești alți vinovați

Deși tentația de a da vina pe altcineva, de obicei pe partener, pentru propiile nemulțumiri este mare, nu trebuie să faci niciodată acest lucru. Cel mai bine ar fi să-ți recunoști propriile greșeli și să vorbești deschis cu persoana iubită legat de frustrările tale. Doar așa situația s-ar putea rezolva.

3. Nu încerca să faci relația să pară ce nu este

Când vorbești despre relația ta cu prietenii, atunci asigură-te că păstrezi lucrurile reale. Nu vorbi doar despre lucrurile bune și nu încerca să o îmbunătățești și să o prezinți ca fiind perfectă. Vorbește și despre părțile mai puțin plăcute, însă nu încerca să oferi prea multe detalii intime.

4. Faceți ceva împreună

În cazul în care ai văzut pe social media că un alt cuplu este în vacanță în loc să stai și să te plângi, poți încerca să găsești o activitate pe care tu și partenerul tău o puteți face împreună.

5. Ia o pauză de la social media

Doar ia o pauză de pe rețelele de socializare. Așa o să îți dai seama că relația tu nu este atât de rea pe cât ai crezut. Și așa ai șansa de a face și altceva.