Încrederea este un lucru foarte important pentru buna funcționare a unei relații. Însă din anumite motive persoanele implicate pot ajunge în punctul în care acea încredere vitală ajunge să dispară. Ba mai mult dacă nu sunt luate imediat măsuri relația ar putea să nu depășească niciodată acel obstacol.

Este absolut necesar să existe încredere pentru că doar așa puteți depăși toate piedicile apărute. Nu este greșit să existe anumite temeri în relația voastră dar este important să vorbiți deschis despre ele.

Dacă le veți lăsa să se adune atunci veți avea la îndemână toate ingredientele pentru dezastru. Deci primul lucru pe care îl puteți face în calitate de cuplu este să vă doriți să rezolvați această problemă de încredere împreună.

Cum puteți scăpa de lipsa de încredere

1. Trebuie să aveți o discuție în care să spuneți deschis despre ce anume vă deranjează unul la celălalt. Vorbiți despre ceea ce vă îngrijorează și vă crează starea de nesiguranță. Doar așa veți ști exact care sunt problemele pe care le aveți de rezolvat și care sunt cele mai bune soluții. În cazul în care nu aveți această discuție nu o să faceți decât să adunați tot mai multe frustrări care vor cauza și mai multe probleme.

Cum îți salvezi relația atunci când tu și partenerul tău nu mai aveți deloc încredere unul în celălalt

2. Atât tu cât și partenerul trebuie să vedeți ce anume vă lipsește în relația voastră, deoarece toate frustrările pe care aceste lipsuri le cauzează, nu numai că măresc și mai mult neîncrederea dintre voi, dar duc și la apariția certurilor și a distanțării.

3. Un alt lucru pe care trebuie neapărat să-l faceți în acest proces de restabilire a încrederii este să vă dați voie să fiți vulnerabili. Să recunoașteți deschis ceea ce vă sperie. Trebuie să vă pregătiți pentru acest proces de vindecare și de întărire a legăturii dintre voi.

4. Nu aruncați vina unul asupra celuilalt. Dacă ați ajuns în acest punct de încercare, înseamnă că amândoi ați greșit cu ceva. Într-o relație nu există doar un singur vinovat. Acceptați acest lucru și vedeți unde a greșit fiecare.

5. Fiți gata să acordați încredere. Nu puteți avea pretenția să primiți ceva ce nu sunteți gata să oferiți. Atât tu cât și persoana iubită ar trebui să fiți pregătiți să aveți din nou încredere unul în celălalt. Acesta este cel mai important pas. Dacă nu sunteți complet pregătiți să faceți acest lucru, atunci sunt șanse mici ca să mai puteți salva relația. Tocmai din această cauză o să ajungeți inevitabil la despărțire.