Dacă există un adevăr universal printre oamenii de succes, este că sunt foarte disciplinați și au foarte mult control.

A te ocupa de lucrurile care nu-ți plac sau te plictisesc este un pas esențial pentru a avea succes. Oamenii disciplinați nu numai că își îndeplinesc obiectivele mult mai rapid, dar sunt mereu gata pentru ceva nou.

Autodisciplina este o abilitate și, ca orice abilitate, poate fi învățată. Să stai și să aștepți ca motivația să vină de la sine nu te va ajuta în viață. Deci, începe să faci ceva concret pentru tine.

1. Începe cu obiceiurile mici

Nu a reușit nimeni să devină disciplinat peste noapte și orice schimbare menită să dureze se construiește treptat. Începe prin a te ocupa de lucrurile mărunte. Fă-ți patul, păstrează-ți lucrurile în ordine, asigură-te că îți aranjezi hainele și tot așa. Obiceiurile mici sunt ușor de integrat și așa te pregătești pentru încorporarea unor sarcini mai mari și mai dificile.

2. Consecvența este importantă

Faptul că te asiguri că faci anumite lucruri în fiecare zi, te ajută să nu mai spui că o vei face mâine. Este adevărat că o poți face și mâine, dar cel mai bine te ocupi de ceea ce ai de făcut astăzi pentru că următorul lucru pe care îl vei ști este că a trecut o săptămână și tu nu ai reușit să duci la bun sfârșit ce aveai de făcut.

3. Pregătește-te pentru succes

De multe ori, chiar dacă știi că ai multe lucruri de făcut și următoarea zi, tot pierzi timpul pe rețelele de socializare sau uitându-te la seriale până târziu și așa ajungi să simți acea oboseală. Așa că, cel mai bine ai grijă de tine. Alegerile pe care le faci astăzi devin foarte importante pentru ziua de mâine.

Cum să devii o persoană mai disciplinată și mai organizată? Aceste trucuri te vor ajuta!
Foto: pixabay.com

4. Stabilește un sistem de recompense și pedepse

La fel cum se întâmpla când erai copil. Nu contează că acum ești un adult, acest sistem funcționează. Crearea unui sistem de recompensă pentru a încuraja schimbările bune funcționează la adulți la fel de mult ca la copii, iar stabilirea unui ciclu de realizare și recompensă te menține motivat să faci schimbări până când acestea devin o obișnuință.

5. Acordă atenție călătoriei, nu doar destinației

Să te concentrezi pe obiectivul final joacă un rol important în acest proces de motivare și de învățare a disciplinei, dar trebuie să faci schimbările necesare în timpul călătoriei pentru a atinge scopul final mult mai repede.

6. Scapă de distrageri

Nu este vorba de a fi „suficient de puternic” pentru a rezista tentațiilor. Este vorba să dai dovadă de istețime astfel încât să nu mai existe nicio tentație căreia să-i reziști, iar în prezent cea mai mare distragere și tentație este telefonul. Poți ajunge să verifici ce se întâmplă pe social media de fiecare dată când primești o notificare și s-ar putea să nu ai cum să reziști.

7. Treci mai departe

Ai reușit să-ți creezi autodisciplina de care aveai nevoie pentru a te ocupa de anumite lucruri și nu mai amâni pentru a doua zi, atunci treci mai departe. Începe să căutați modalități prin care să crești nivelul.

Construirea obiceiurilor care îți schimbă viața necesită în mod deliberat un efort conștient pentru a crea un efect vizibil. Da, ai reușit să pui lucrurile într-o ordine, dar este necesar să pui această disciplină în orice altă activitate pe care o faci. La final vei obține rezultate reale în viața ta.