Cum să reduci cearcănele de sub ochi: 7 sfaturi care funcționează!

Dacă ai probleme cu cearcănele de sub ochi, atunci aceste trucuri s-ar putea să te ajute cu acestă problemă.

Cum să reduci cearcănele de sub ochi: 7 sfaturi care funcționează!
Cum să reduci cearcănele de sub ochi: 7 sfaturi care funcționează!

Dacă te simți obosită este posibil să fi observat și cearcăne sub ochi. Un semn clasic de oboseală. Dar lipsa de somn nu este singurul lucru care provoacă cearcănele? Există o serie de motive diferite pentru care cearcănele pot să apară.

Cauze care duc la apariția cearcănelor

Deși oboseala este principala cauză pentru care apar cearcănele, mai există alte câteva motive.  Este posibil să apară din cauza frecarii zonei, deshidratare, expunere la soare sau nereguli de pigmentare.

Cearcanele pot fi, de asemenea, parte a procesului natural de îmbătrânire. Din moment ce pierzi grăsime și colagen, pielea ta devine mai subțire, ceea ce poate face vasele de sânge de sub ochi mai vizibile.

Cum să previi cearcănele de sub ochi

1. Odihnește-te

Acesta poate părea evident, dar dacă cearcănele tale sunt cauzate de oboseală, este important să dormi suficient în fiecare noapte.

2.  Rămâi hidratat

Când corpul tău este deshidratat, încearcă să rețină cât mai multă apă posibil, rezultând umflături și apariția pungilor de sub ochi. Asigură-te că bei cantitatea recomandată de apă în fiecare zi pentru a a menține pielea proaspătă și păstrezi cearcănele la distanță.

Cum să reduci cearcănele de sub ochi: 7 sfaturi care funcționează!
Foto: merakilane.com

Cum să scapi de cearcăne:

1. Dormi cu capul ridicat

Pe lângă un somn de  calitate, dacă ai cearcăne este de mare ajutor să dormi cu capul ridicat. Dormi cu câteva perne sub cap pentru a preveni strângerea lichidului sub ochi pentru că așa  cearcănele, devin mai evidente.

2. Folosește ulei de migdale 

Uleiul de migdale este bogat în vitaminele E și K, și ajută la estomparea cercănele. Uleiul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și îmbunătățește circulația, făcând ochii să arate înviorați. Asigură-te că masezi zona de sub ochi în fiecare seară cu ulei de migdale până observi rezultatele.

3. Pliculețele de ceai verde

Aplicarea pliculețelor  de ceai este unul dintre cele mai vechi trucuri. Cofeina și antioxidanții din ceai contribuie la stimularea circulației sângelui, micșorând vasele de sânge și reducând retenția de lichide sub piele. Înmuiați două pliculețe de ceai negru sau verde în apă fierbinte timp de 5 minute. Pune-le la frigider timp de 15 până la 20 de minute, apoi aplică-le pe ochii închiși timp de 10 până la 20 de minute. Clătește-ți ochii cu apă rece după ce le îndepărtezi.

4. Folosește o cremă pentru ochi

Cremele pentru ochi sunt excelente din mai multe motive. De la hidratarea pielii din jurul ochilor la reducerea liniilor fine și a ridurilor, o cremă pentru ochi ar trebui să facă parte din rutina zilnică de îngrijire a pielii. Dacă ai probleme cu cearcănele, alege o cremă de ochi care să conțină cofeină, vitamina E, aloe și / sau retinol.