Cum să-ți faci machiajul să pară că a fost realizat de un profesionist? Trebuie să știi aceste trucuri!

Deși s-ar putea să nu fii o expertă, dacă vrei ca machiajul tău să arate mult mai bine, atunci încercă aceste trucuri.

Cum să-ți faci machiajul să pară că a fost realizat de un profesionist? Trebuie să știi aceste trucuri!
Cum să-ți faci machiajul să pară că a fost realizat de un profesionist? Trebuie să știi aceste trucuri!

Machiajul ar trebui să fie distractiv, dar uneori pare că nu iese cum trebuie. Mai ales atunci când ai acea prietenă care apare cumva cu machiaj impecabil de fiecare dată, deși nu este profesionistă într-ale machiajului.  Vestea bună este că există întotdeauna anumite stafuri și tehnici care pot fi de ajutor. Un alt lucru care s-ar putea, de asemenea, să ajute este exercițiul.

Și chiar dacă machiajul tău nu o să iasă ca scos dintr-o revistă, aceste trucuri o să îl facă  să pară mai impecabil și mai profesionist, potrivit Bustle.

1. Investește în instrumentele potrivite

Trucul numărul unu pe care trebuie să-l pui în practică este să te asiguri că ai pensulele și periile de aplicare potrivite. Dar și produse de calitate. Deși poate ai un nivel mediu când vine vorba de machiaj, dacă ai pensule mediocre și produse mediocre atunci nu o să îți iasă. Doar îmbunătățind calitatea periilor  și folosind produse mai pigmentate, machiajul tău o să arate mult mai bine chiar fără a-ți îmbunătăți tehnica.

2. Conturarea este prietena ta

Unul dintre motivele pentru care machiajul aplicat profesional arată întotdeauna atât de uimitor este pentru că make-up artiștii profesioniști vor contura aproape întotdeauna fața. Conturarea este arta de a evidenția și a nuanța. Astfel, îți poți sublinia pomeții în timp ce îți scoți în evidență fruntea sau   nasul. Poți atrage atenția asupra trăsăturilor care îți plac mai mult. Și deși această tehnică poate să pară foarte dificilă, cu puțină practică o să te prinzi cum stă treaba.

3. Alege corectorul potrivit pentru tonul pielii

Conform make-up artistului Ana Marie Rizzieri, alegerea unui corector cu o nuanță mai deschisă sau mai închisă decât nuanța naturală a pielii este o idee rea. Deoarece va crea întotdeauna efectul de „ochelari” sau de ochi de raton. Ea a spus că, în mod ideal, corectorul tău va masca complet orice vrei să ascunzi. Așadar, găsirea unui anticearcan care se potrivește cu tonul pielii este ceva ce trebuie să faci imediat.

Cum să-ți faci machiajul să pară că a fost realizat de un profesionist? Trebuie să știi aceste trucuri!
Foto: faveable.com

4. Nu folosi niciodată o singură culoare pentru pleoape

Dacă ai urmărit un make-up artist profesionist, probabil că ai văzut deja că folosește mai multe nuanțe și culori pentru a crea profunzime și formă. De fapt, aceasta este cea mai mare diferență dintre cineva care este profesionist și cineva care este la început.

5. Pregătește-ți buzele

Este foarte important ca înainte să te apuci să te machiezi să îți pregătești buzele. Să te asiguri că acestea nu sunt uscate sau crăpate. Și pentru a face acest lucru ai nevoie de un balsam de buze bun și o periuță de dinți. Acest sfat este foarte util, mai ales dacă vrei să folosești  rujuri în culori mate.

6. Nu uita de pudră

Acesta este poate unul dintre cele mai importante secrete când vine vorba de machiaj. O pudră de  de finisare ( „pudră de fixare”) este lucrul care va face machiajul să dureze ore întregi și creează, de asemenea, un aspect  mai impecabil. Totuși, nu trebuie să o exagerezi atunci când o folosești.  În caz contrar, riști ca rezultatul final să fie un dezastru.