Din păcate nu toate relațiile sunt menite să reziste. Și atunci când o legătură romantică ajunge la final, în funcție de cât de mult au investit în acea legătură partenerii pot ajunge să sufere mai mult sau mai puțin.

Marea majoritate a celor care trec printr-o despărțire pot ajunge să se vindece mai repede sau mai greu. Cu toate acestea, procesul nu este chiar atât de simplu. Și de regulă există două tipuri de oameni. Cei care trec relativ ușor peste o despărțire și cei care au nevoie de timp pentru a se vindeca. Uneori, chiar au nevoie de ajutor în această încercare de a câștiga din nou controlul asupra sentimentelor și emoțiilor. Totuși, există anumiți pași care te pot ajuta dacă vrei să-ți revii după o despărțire.

1. Nu grăbi procesul de vindecare

Foarte mulți oameni vor încerca să grăbească procesul de a uita sau a trece peste cineva. Aceasta este prima mare greșeală pe care trebuie să te asiguri că o eviți cât mai mult posibil. Nu este greșită că vrei să uiți o anumită persoană. Dar fiecare persoană are nevoie de propriul timp. Unii au nevoie de câteva zile, alții de luni și există și oameni care au nevoie de ani de zile. Nu încerca să forțezi lucrurile.

2. Dă-ți voie să simți durerea

O altă mare greșeală pe care oamenii tind să o facă ori de câte ori încearcă să treacă peste cineva este să ignore durerea. Nu înseamnă că trebuie să lași sentimentele negative să preia controlul, dar nici să le ignori complet nu este o idee bună. Nimănui nu-i place să se confrunte cu emoțiile negative precum tristețe, furie sau regret. Însă trebui să înțelegi ceea ce simți pentru a putea trece peste.

3. Evaluează-ți fosta relație cât mai onest

Chiar dacă ai putea să te concentrezi doar pe părțile frumoase ale relației încheiate, trebuie să privești lucrurile cât mai clar și mai onest. Relația ta a fost problematică și de aceea a eșuat.

4. Scrie ce simți

Nu trebuie să te pricepi la scris, ci doar trebui să poți nota în mod onest și sincer ceea ce simți în legătură cu relația care s-a sfârșit. Deci, fă-ți timp să scrii ceea ce simți pentru a te putea elibera.

5. Stai departe de fostul partener

Trebuie să te asiguri că nu mai ai nici un fel de legătură cu persoana care ți-a frânt inima în primul rând. Scapă de lucrurile care îți amintesc de această persoană. De asemenea, asigură-te că nu-i verifici conturile de socializare și nici nu îți întrebi prietenii despre ce mai face. Doar așa te poți vindeca.

 Cum să uiți pe cineva? Aceste sfaturi simple, dar utile s-ar putea să-ți fie de mare ajutor!

6. Axează-te pe tine

Procesul de a uita pe cineva este foarte introspectiv. Și de fapt, are foarte puțin de-a face cu persoana care ți-a frânt inima. Acest proces ține mai mult de ceea ce simți tu. Tu ești prioritatea. Deci, trebuie să te concentrezi asupra propriilor nevoi. Așa că trebuie să îți dedici timpul lucrurilor care te binedispun. Concentrează-te pe carieră. Învață ceva nou. Ocupă-ți timpul cu lucrurile care contează pentru tine.

7. Nu te grăbi să întâlnești pe altcineva

Înainte de a intra în orice fel de relație cu altcineva, trebuie să te asiguri că te afli în starea emoțională și mentală potrivită pentru a face acest lucru. Nu este corect nici față de tine, nici față de acea persoană să te implici în ceva nou, dacă nu te poți dedica total.

8. Lasă timpul să-și urmeze cursul

Chiar dacă pare un clișeu, până la urmă timpul chiar vindecă toate rănile. Fiecare are propriul ritm și nu ar trebui să te grăbești, doar pentru că altcuiva i-a luat mai puțin să uite de o relație eșuată. Deci nu te forța, o să te vindeci la timpul potrivit.

9. Cere ajutor

Dacă această perioadă este prea dificilă pentru tine nu îți fie teamă sau rușină să ceri ajutor. Nu spune nimeni că trebui să depășești totul pe cont propriu. Uneori, acest ajutor poate veni de la un prieten sau o persoană dragă. Alteori, poate proveni de la un profesionist. Important este să poți trece peste.